Krivokapić: Neko je možda mogao prevariti neke crnogorske građane, ali ne može Brisel i Vašington

Šef crnogorske diplomatije je izrazio uvjerenje da će uprkos trenutnom posrtanju, Crna Gora nastaviti putovanje ka Evropskoj uniji, a članstvo u EU snažno doprinijeti poboljšanju života naših građana sistemom vrijednosti i zdrave ekonomije…

Crna Gora se najviše voli u dijaspori, a vaša emocija je čista i daje nam snagu da idemo naprijed ka Evropskoj uniji i boljem životu naših građana, kazao je šef crnogorske diplomatije Ranko Krivokapić.

On se prvog dana boravka u Njujorku sastao sa predstavnicima devet udruženja dijaspore.

U otvorenom razgovoru o položaju dijaspore Crne Gore, kao i o aktuelnoj političkoj situaciji, Krivokapić je kazao da naša država treba da prođe put ozdravljenja, kako bi oni koji su otišli iz Crne Gore počeli da se vraćaju.

“Dobra mjera uspjeha naše države biće kad se dijaspora vrati u Crnu Goru”, poručio je Krivokapić.

Konzul Amer Cikotić, u pozdravnom obraćanju, zahvalio se prisutnima na odazivu, naglasivši da je dijaspora bila uvijek uz državu Crnu Goru – Konzul Cikotić, ministar Krivokapić i vicekonzulka Maja Vasilijević

Podsjetio je na činjenicu koju je utemeljio u javnom životu Crne Gore da su najveći neto priliv društvenog proizvoda Crne Gore doznake koje naši iseljenici šalju svojim porodicama i rođacima.

Nažalost, kako je rekao, njena privredna grana se još ne može mjeriti sa tim.

Dodao je da je potrebno stvoriti pravnu državu, u koju će dijaspora, koja i sada najviše doprinosi, moći bezbjedno da investira i zapošljava, što će biti pravi pokazatelj patriotizma.

Šef crnogorske diplomatije je izrazio uvjerenje da će uprkos trenutnom posrtanju, Crna Gora nastaviti putovanje ka Evropskoj uniji, a članstvo u EU snažno doprinijeti poboljšanju života naših građana sistemom vrijednosti i zdrave ekonomije.

“Sve to može biti, samo ako se vrati državotvorna – evropska vlada kojoj naši partneri vjeruju i koja ih ne obmanjuje praveći od antievropskih snaga koalicione partnere. Neko je možda mogao prevariti neke crnogorske građane, ali ne može Brisel i Vašington”, kazao je Krivokapić.

OD DANICE NA POKLON KNJIGA MINISTRU

Pjesnikinja Danica Roganović, porijeklom iz Herceg Novog, poklonila je ministru Krivokapiću svoju knjigu poezije „Kontra mundum“, koja je objavljena na engleskom jeziku.

Danica već nekoliko godina živi u SAD.

U nastavku posjete Njujorku, ministar Krivokapić učestvuje na 77. zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, predsjedava važnim sastancima Američko-jadranske povelje (A5) i Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), a imaće i više bilateralnih sastanaka sa kolegama partnerskih i savezničkih zemalja.

Na kraju valja istaći da je ministar Krivokapić odgovorio na pitanja postavljena od strane urednika Fokusa i da ćemo taj razgovor uskoro objaviti.

FOTOGALERIJA

Foto: Fokuspress.com

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!