U Ukrajini poginuo hrvatski humanitarac: Stradao tokom dostavljanja pomoći, juče trebalo da se vrati kući

Vozilo u kojem se nalazio Fabijanić nalatjelo je na minu i pritom je ranjeno još nekoliko njegovih ukrajinskih kolega. Fabijanić je kupio kartu za Hrvatsku i trebalo je da se vrati juče

U Ukrajini je preminuo 29-godišnji Andro Fabijanić iz Zagreba, koji je aktivno pomagao ukrajinskim porodicama i veteranima, piše Novi list.

Fabijanić, hrvatskim sportistima poznat kao lični kondicioni trener, poginuo je ovog utorka u eksploziji protivtenkovske mine prilikom dostavljanja pomoći.

Vozilo u kojem je poginuo Zagrepčanin prevozilo je sanitetski materijal za ukrajinske borce.

Vozilo u kojem se nalazio Fabijanić nalatjelo je na minu i pritom je ranjeno još nekoliko njegovih ukrajinskih kolega. Fabijanić je kupio kartu za Hrvatsku i trebalo je da se vrati juče, piše Novi list.

Fabijanić je radio za udruženje “Za heroje iz Dnjepropetrovska”, koje je pružalo medicinsku pomoć veteranima. Fabijanić je pomogao i u evakuaciji porodica iz Ukrajine u Evropu.

Neke od njih je uspješno prebacio u Hrvatsku. Stalno je odlagao planirani put u Zagreb, a sve više se bavio humanitarnim radom i pomaganjem Ukrajincima u nevolji.

Prijatelji preminulog 29-godišnjaka opraštaju se od njega na društvenim mrežama.

“Tvoje srce i hrabrost će živeti u našim sećanjima. Dao si svoj život da spaseš mnoge, i živiš u svima njima, zbogom Andra”, napisao je prijatelj 29-godišnje žrtve na Facebooku, prenosi “Blic”.

“Prerano si otišao dragi prijatelju… Otišao si radeći ono u šta si vjerovao. Pratio si svoje srce, pomagao drugima, dajući samo ljubav i mir. Da samo još jednom uđem u našu salu i da te pozdravim… znaj, negdje gore među anđelima nastavićeš svoj put, a tvoja svjetlost će zauvek ostati oko nas, svetla, blistava i blagoslovena. Neka ti je vječni mir i ljubav”, napisao je prijatelj humanitarca na Facebooku.

Foto: Andro Fabijanić (Instagram)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!