Loš dan za ruske zvaničnike: Tužilac raznijet u kancelariji, načelnik ubijen sa ženom

Separatistička vlast u Berdjansku koju podržava Rusija optužila je u petak Kijev za ubistvo zamenika načelnika vojne civilne administracije, koji je bio na čelu gradske teritorijalne izborne komisije za referendum za pridruživanje Rusiji, saopštila je gradska uprava na Telegramu. Umrla mu je i žena. Ruski državni mediji javljaju da je Sergej Gorenko, glavni tužilac proruskih separatističkih vlasti u regionu Luganska, ubijen danas u bombaškom napadu. Ruski mediji javljaju da je ubijen i njegov zamjenik

U proteklih nekoliko sati najmanje pet ruskih zvaničnika je ubijeno na teritoriji koju je okupirala Rusija na jugu Ukrajine, stotinama kilometara jedan od drugog u Lugansku, Hersonu i Berdjansku.

UBIJEN JE ZAJEDNO SA SUPRUGOM

Separatistička vlast u Berdjansku koju podržava Rusija optužila je u petak Kijev za ubistvo zamenika načelnika vojne civilne administracije, koji je bio na čelu gradske teritorijalne izborne komisije za referendum za pridruživanje Rusiji, saopštila je gradska uprava na Telegramu. Umrla mu je i žena.

Gradska uprava nije saopštila detalje kako su Oleg Bojko i njegova supruga Ljudmila Bojko ubijeni u svojoj garaži u Berdjansku, koji se nalazi u Zaporoškoj oblasti na jugu Ukrajine. Ali gradska uprava opisala je ubistva kao “dvostruko ubistvo”.

“Ovaj užasan zločin neće proći nekažnjeno i bez odgovora”, navodi se u postu.

BOMBA U KANCELARIJI

Glavni tužilac proruskih separatističkih vlasti u oblasti Lugansk na istoku Ukrajine poginuo je danas u eksploziji bombe u svojoj kancelariji, javlja ruska novinska agencija Interfaks.

Ruski državni mediji javljaju da je Sergej Gorenko, glavni tužilac proruskih separatističkih vlasti u regionu Luganska, ubijen danas u bombaškom napadu. Ruski mediji javljaju da je ubijen i njegov zamjenik.

Podsjetimo, ranije je bilo nepotvrđenih izvještaja o eksploziji u Lugansku na meti tamošnjih proruskih separatističkih vlasti. Proširuju se snimci na kojima se vidi navodna oštećenja zgrade u kojoj se nalazi tužilaštvo, piše “Blic”.

Leonid Pasečnik, lider separatističkih vlasti u regionu Luganska, koje podržava Rusija, rekao je juče da “nema razloga za paniku”.

Današnju smrt glavnog tužioca samoproglašene prokomentarisao je na Twitteru Mihajl Podoljak, savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

“Uklanjanje takozvanog “glavnog tužioca LNR” i njegovog zamjenika treba smatrati obračunom sa lokalnim organizovanim kriminalnim grupama koje nisu mogle da dijele opljačkanu imovinu prije masovnog bjekstva ili kao rusko kretanje svjedoka ratnih zločina. Sve će otkriti istraga, napisao je Podoljak.

NAPAD U HERSONU

Ruske novinske agencije javljaju da je Ukrajina udarila na administrativne zgrade u centru okupiranog Hersona na jugu zemlje. Agencija RIA Novosti navodi da je u udaru više osoba poginulo, a druga je povrijeđena. Na društvenim mrežama pojavio se neprovjeren video-snimak na kome se vide oštećene zgrade i najmanje jedno tijelo.

Glavna fotografija: Sergej Gorenko (Twitter)

Idi na VRH
error: Content is protected !!