Smajlje Srdanović: Gradiću hotel na Visitoru sa bazenima, teniskim igralištima, ekološkim bungalovima… (VIDEO)

„Mi gradimo Njujork i primjer smo rada, poštenja i uspjeha. Hoćemo da gradimo Plav, Gusinje i Crnu Goru i da ulažemo ovdje. Ako u Plav i Gusinje budemo uspjeli da prenesemo deset odsto onoga što smo naučili u Njujorku, mislim da bi uspjeli dosta da promijenimo“

„Ako radiš dobro će da ti se vrati“.

To je, između ostalog, u emisiji „Naši u svijetu, TVCG, kazao Plavljanin hadži Smajlje Srdanović, poznati biznismen i humanista i predsjednik Islamske zajednice i Kulturnog centra Plav-Gusinje u Njujorku.

Iseljenici iz Plava i Gusinja kažu da je on jedan od najuticajnijih, po mnogima pater familias zajednice po ulozi i ugledu koji ima.

Srdanović ni ovo ljeto nije propustio da ne boravi sa porodicom u rodnom kraju.

Poznat je kao dobročinitelj i humanista, ali o tome ne voli da o priča. Na insistiranje voditeljke kazao je:

„Da sam došao iz bogate familije ili bogatog grada, ili da nas sudbina nije natjerala da napustimo svoj rodni kraj i svoju državu, možda ne bih bio ovakav… Mislim da mogu da budem još bolji, da učim… Od naše vjere učimo od kolijeke do groba“.

Ima firmu u kojoj je direktor menadžmenta. Kompanija ima oko 100 zgrada i zapošljava oko 1.200 radnika, od čega oko 500-600 Bošnjaka, Albanaca i mali broj Crnogoraca.

Poslije 31 godinu rada u firmi kaže da „smo mi najbolji i napošteniji radnici“.

„Mi gradimo Njujork i primjer smo rada, poštenja i uspjeha. Hoćemo da gradimo Plav, Gusinje i Crnu Goru i da ulažemo ovdje. Ako u Plav i Gusinje budemo uspjeli da prenesemo deset odsto onoga što smo naučili u Njujorku, mislim da bi uspjeli dosta da promijenimo“.

Otkrio je da sa drugom planira da nekoliko miliona dolara uloži u Crnu Goru.

„Možda da gradimo hotel na Visitoru, sa bazenima, teniskim igralištima i 20 ekoloških bungalova. Imamo zemljište, počeli smo da sarađujemo sa Opštinom i mislim da bi mogli da zaposlimo veliki broj stanovnika“.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!