Njujork: Misteriozna smrt albanskog glumca i njegove supruge, pali sa 6. sprata, djeca plakala za majkom

Jedan komšija je rekao da je glumac slavio rođendan na dan incidenta. Još nije potvrđeno da li se radi o ubistvu ili samoubistvu, a policija istražuje sve moguće tragove, uključujući i dvostruko ubistvo

Policajci u Njujorku istražuju misterioznu smrt albanskog glumca i njegove supruge, koji su pali sa šestog sprata zgrade i ispituju da li je možda bilo znakova borbe.

Albanski glumac Florind Beliju (35) i njegova supruga Ornela Šehi (28) pronađeni su u dvorištu zgrade u Bronksu u subotu, 6. avgusta, oko 9 sati ujutru.

Proglašeni su mrtvim oko 10 minuta kasnije, a identifikovali su ih prijatelji i komšije koji su otišli da vide tijela.

Komšije su rekle da su njihovi sinovi od dvije i šest godina plakali za majkom nakon pada, piše Telegraf.rs.

Jedan lokalni izvor rekao je za New York Post da je snimak pokazao da je Ornela prvo pala na zemlju, a onda i Floridn nekoliko sekundi kasnije.

U stanu navodno nije pronađena oproštajna poruka, a dok se čekaju rezultati obdukcije policija istražuje da li je možda bilo znakova borbe pre kobnog pada.

Nakon što je nekoliko komšija opisalo glumca kao “bijesnog” čovjeka, koji se “držao za sebe”, jedan policijski izvor rekao je za Post da je muškarac možda patio od mentalnog poremećaja.

“Postoje znakovi u stanu koji pokazuju da nije sve bilo u harmoniji, kao da nisu samo odlučili da ostave svoju djecu i skoče”, rekao je izvor.

Radnik Frenk Musumeci prisetio se trenutka kada je jedan njegov kolega svhvatio da se nešto dogodilo dok je bio na pauzi.

Rekao je da je čuo “bum, poput velikog komada čelika koji udara o zemlju”. Onda je čuo klinca kako vrišti: “Mama, mama”.

Pogledao je preko kapije i video dva tijela”, dodao je radnik.

Jedan komšija je rekao da je glumac slavio rođendan na dan incidenta.

Još nije potvrđeno da li se radi o ubistvu ili samoubistvu, a policija istražuje sve moguće tragove, uključujući i dvostruko ubistvo.

Par se sa dvoje djece prije četiri mjeseca preselio u zgradu, a vlasti do sada nisu primile izvještaje o nasilju u porodici.

Beliju je diplomirao na Univerzitetu umjetnosti u Tirani, u Albaniji, i nastupao je na televiziji i u pozorištu prije nego što se preselio u SAD, izvijestio je EuroNews Albania. Od prije dvije godine, radio je na dvije knjige i filmskom scenariju za koji se nadao da će predstaviti Netfliksu, piše u izvještaju.

Foto: Florind Beliju i Ornela Šehi (Facebook)

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!