UP: Delegacija SPC došla u skladu sa zakonom, nije tačno da je patrijarh Porfirije tražio posebno obezbjeđenje

U postupku vršenja granične kontrole, kaže se u saopštenju, nije bilo nikakvog obmanjivanja, dok je komandirka Stanice granične policije Aerodrom Podgorica poslove i zadatke obavljala u skladu sa zakonskim nadležnostima, pri čemu je, u konkretnom slučaju, o njenom postupanju, shodno zahtjevu, neposredno nakon dolaska delegacije, upoznat pretpostavljeni načelnik Regionalnog centra granične policije „Centar“, Vasko Aković

Delegacija Srpske pravoslavne crkve, na čelu sa patrijarhom Porfirijem, u Crnu Goru je ušla u skladu sa odredbama Zakona o graničnoj kontroli, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

“Netačni su navodi o zahtjevima patrijarha Porfirija da određene policijske starješine rukovode policijskim aktivnostima, odnosno da pojedini policijski službenici učestvuju u poslovima njegovog obezbjeđenja”, piše u saopštenju.

Dodaje se da je “juče, 3. avgusta 2022. godine, u skladu sa Zakonom o graničnoj kontroli kojim je, između ostalog, propisan prelazak državne granice van graničnog prelaza, izvršena kontrola prelaska državne granice pet osoba na području kampa Sektora policije posebne namjene na Zlatici od strane službenika granične policije. Prilikom povratka, granična kontrola izvršena je na Aerodromu Podgorica, a prelazak državne granice je u oba slučaja evidentiran u bazi podataka koja se vodi u Stanici granične policije Aerodrom Podgorica, čiji službenici su vršili predmetnu graničnu kontrolu”, piše u saopštenju UP:

U postupku vršenja granične kontrole, kaže se u saopštenju, nije bilo nikakvog obmanjivanja, dok je komandirka Stanice granične policije Aerodrom Podgorica poslove i zadatke obavljala u skladu sa zakonskim nadležnostima, pri čemu je, u konkretnom slučaju, o njenom postupanju, shodno zahtjevu, neposredno nakon dolaska delegacije, upoznat pretpostavljeni načelnik Regionalnog centra granične policije „Centar“, Vasko Aković.

“Vasko Aković posjeduje važeće rješenje o rasporedu na radno mjesto načelnika Regionalnog centra granične policije „Centar“, a o daljem njegovom angažmanu biće odlučeno rješenjem o raspoređivanju shodno Zakonu i novom Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji ministarstva unutrašnjih poslova”, piše u saopštenju UP.

Foto: Sa potpisivanja Temeljnog ugovora (GOV.ME)

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!