Đukanović čestitao Dan opštine Plav: Priznanje građanima za očuvanje multietničkog i multikonfesionalnog sklada

Dodaje se da će se, dinamiziranjem ekonomskog rasta i otvaranjem novih radnih mjesta, privlačenjem investicija, uz dalju podršku brojne dijaspore uvijek privržene svom kraju i Crnoj Gori, smanjiti potreba za migracijom stanovništva i poboljšati kvalitet života građana Plava

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 30. jula – Dana Opštine Plav, predsjedniku Opštine Nihadu Canoviću, predsjednici Skupštine opštine Jasmini Cikotić, odbornicima i svim građanima Plava, uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

„Proslava Dana opštine prilika je da još jednom odamo priznanje građanima Plava za istrajnost u očuvanju multietničkog, multikulturalnog i multikonfesionalnog sklada, svevremenih vrijednosti bogatstva u različitostima duboko utkanim u moderno crnogorsko društvo. Na takvim temeljima, vođeni principima demokratije, moramo graditi društvo vladavine prava i jednakih šansi, dajući prostor razvoju preduzetničkog duha, doprinoseći kvalitetnijem i bržem razvoju Plava koji za to ima sve preduslove”, piše u čestitki.

Dodaje se da će se, dinamiziranjem ekonomskog rasta i otvaranjem novih radnih mjesta, privlačenjem investicija, uz dalju podršku brojne dijaspore uvijek privržene svom kraju i Crnoj Gori, smanjiti potreba za migracijom stanovništva i poboljšati kvalitet života građana Plava.

“Održivo korišćenje prirodnih resursa plavskog područja, plansko očuvanje kvaliteta životne sredine, pravo je i obaveza generacija koje će svoju viziju budućnosti vezati za Plav i njegov razvoj uz podršku i partnerski odnos državnih institucija. Sa željom da i ovogodišnji praznik obilježite u tradicionalnom duhu prepoznatljive domaćinske gostoljubivosti, još jednom vam čestitam Dan opštine i upućujem srdačne pozdrave“.

Foto: Predsjednik.me

Idi na VRH
error: Content is protected !!