Drama kod Cazina, Sakib Memić: Razbojnici su supruzi Hajriji stavili pištolj na glavu, jednog je upucala (VIDEO)

“Branio sam se koliko sam mogao, ali onda su izvadili palice, pištolje, razbili mi glavu. Onda su me onesvijestili i pao sam pod sto. Mislili su da su me ubili, i onda su jedan ili dvojica otišli na sprat kod supruge. Njoj su stavili pištolj na glavu. Izbili su vrata, svu su mi kuću uništili. Rekli su joj “ne mrdaj, ubićemo te””, prepričava agoniju koju su preživjeli on i supruga Hajrija

U mjestu Stijena kod Cazina na Memića brdu juče ujutro se odvijala drama u porodičnoj kući Sakiba i Hajrije Memić. Njima su oko pola pet ujutro u kuću provalili razbojnici. Kako po sjećanju priča za portal “Avaza” Sakib Memić, bilo ih je trojica, a ostavlja mogućnost da ih je bilo i četvorica.

U potresnoj ispovijesti za portal “Avaza”, Sakib Memić kaže da su prvo njega napali. On je bio na prvom spratu kuće, a njegova supruga na drugom.

USPJELA IZVUĆI PIŠTOLJ

“Pištoljima su me tukli, razbili mi glavu. Ima tih kriminalaca, zna to policija. Tukli su me desetak minuta. Ja sam malo fizički jači čovjek, ali su me našli na spavanju, imam 60 godina”, kaže Sakib Memić.

Kaže da je supruga otišla na gornji sprat jer ne podnosi klimu.

“Branio sam se koliko sam mogao, ali onda su izvadili palice, pištolje, razbili mi glavu. Onda su me onesvijestili i pao sam pod sto. Mislili su da su me ubili, i onda su jedan ili dvojica otišli na sprat kod supruge. Njoj su stavili pištolj na glavu. Izbili su vrata, svu su mi kuću uništili. Rekli su joj “ne mrdaj, ubićemo te””, prepričava agoniju koju su preživjeli on i supruga Hajrija.

Onda je, kaže Sakib, došlo do nevjerovatnog obrta.

“Žena je uspjela da izvuče pištolj, dok su joj prijetili da će je ubiti, i pucala je. Ranila je jednog razbojnika. Kako je to uspjela ne znam. Onda je nastao haos po kući”, kaže Sakib.

Ističe da ima dvojicu sinova koji žive u Švicarskoj. Došli su kada su čuli šta se dogodilo, ali Sakib i njegova porodica sada žive u strahu.

PRIJE DVIJE GODINE IH NAPALI

“Strah me. Ne znam šta ja njima mogu ako se vrate”, kaže Sakib Memić.

Dodaje da su i ranije bili na meti.

“Prije dvije godine je bio napad. Bio sam u objektu u Stijeni kada me supruga nazvala i rekla da je napadnuta. Došao sam do kuće, ali su razbojnici pobjegli, i tada je ona pucala na njih”, kaže Sakib Memić.

Ovaj događaj je izazvao veliku pažnju javnosti.

Foto: Policija iznosi upucanog razbojnika (Printscreen)

Idi na VRH
error: Content is protected !!