Brooklyn: Usred mise u crkvu upali naoružani pljačkaši pa bogatom biskupu oteli nakit vrijedan više od milion dolara (VIDEO)

Miller-Whitehead je u videu objavljenom na Instagramu rekao da su mu pljačkaši strgnuli okovratnik kako bi zgrabili njegov lanac, te prislonili pištolj na lice njegove ćerke dok su krali nakit njegovoj ženi

Bila je to još samo jedna nedjeljna misa u Brooklynu. Biskup Lamor Miller-Whitehead pitao je vjernike: “Koliko vas je izgubilo vjeru jer ste vidjeli nekog drugog da umire?” U tom trenutku vrata crkve su se otvorila i u nju su ušli naoružani pljačkaši koji su propovjedniku oteli nakit vrijedan više od milion dolara.

Ne, ovo nije scena iz nove epizode “Njujorških plavaca” ili “Ribljih policajaca”. Biskup je poznat po svom raskošnom stilu i prijateljstvu s gradonačelnikom Ericom Adamsom. A naoružani napadači odjeveni u crno tražili su nakit od Millera-Whiteheada i njegove supruge Asije K DosReis-Whitehead.

Cijeli isječak mise vjerske grupe Leaders of Tomorrow International Ministries, organizacije koju je Miller-Whitehead osnovao 2013, može se pogledati na YouTubeu.

Na snimku se može vidjeti kako biskup pada na ruke i koljena iza govornice zlatne boje, a pljačkaš s crnom maskom na licu trpa njegov nakit u svoje džepove.

Miller-Whitehead je u videu objavljenom na Instagramu rekao da su mu pljačkaši strgnuli okovratnik kako bi zgrabili njegov lanac, te prislonili pištolj na lice njegove ćerke dok su krali nakit njegovoj ženi.

Njujorška policija (NYPD) objavila je da Miller-Whitehead, njegova supruga i njihova ćerka nisu fizički povrijeđeni. Portparol gradonačelnika Adamsa poručio je da niko u New Yorku ne bi trebao da bude žrtva oružane pljačke, “a kamoli vjerski vođe i vjernici koji se klanjaju u Božjoj kući”, piše “Jutarnji list”.

Miller-Whitehead je u videu na Instagramu rekao da je osjetio “demonsku silu” kako ulazi u crkvu, te da nije bio siguran jesu li naoružani napadači “htjeli pucati u crkvi ili su samo došli u pljačku”. Biskup je takođe potrčao za pljačkašima i vidio ih kako skidaju maske dok bježe u bijelom “mercedesu”.

Ponudio je nagradu od 50.000 dolara za bilo kakve informacije koje bi dovele do hapšenja pljačkaša. No, ni ovaj biskup nema blistavu istoriju. Miller-Whitehead osnovao je vjersku grupu nakon što je odslužio petogodišnju zatvorsku kaznu. Bio je optužen po više tačaka optužnice, uključujući veliku krađu i lažiranje identiteta. Tvrdi da je nepravosnažno optužen.

Inače posjeduje Rolls-Royce vrijedan 350.000 dolara, te se često u javnosti pojavljuje s bliještećim ogromnim komadima zlatnog nakita. U nedjelju je objavio video na Instagramu u kojem je branio svoj raskošni stil života. Rekao je da će živjeti život ‘‘onako kako mu je Bog odredio‘‘.

‘‘Ne radi se o tome da sam raskošan. Radi se o meni i kupovini onoga što želim kupiti. Moje je pravo da kupim ono što želim kupiti”, poručio je.

Idi na VRH

error: Content is protected !!