Ukrajina: U ruskom granatiranju Vinice najmanje 20 mrtvih civila, među njima i djeca (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Ukrajinska vojska saopštila je da je Vinica, grad na oko 200 kilometara jugozapadno od Kijeva, pogođen sa tri ruske krstareće rakete ispaljene sa podmornice, a da su ukrajinske snage oborile još dvije rakete

Tri ruske rakete pogodile su grad Vinica u centralnoj Ukrajini, i ubile 20 civila među kojima i troje dece. Prema navodima nadležnih u Ukrajini, ranjeno je više od 50 osoba, dok se 15 vodi kao nestalo.

Ukrajinska vojska saopštila je da je Vinica, grad na oko 200 kilometara jugozapadno od Kijeva, pogođen sa tri ruske krstareće rakete ispaljene sa podmornice, a da su ukrajinske snage oborile još dvije rakete.

“Krstareće rakete pogodile su dva objekta u stambenom kvartu, kuće su uništene, medicinski centar, zapaljeni su automobili i tramvaji”, saopštio je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski koji je ocijenio da je riječ o terorističkom aktu.

Zamjenica ministra odbrane Hana Majlar je napad opisala kao “još jedan dokaz za genocid”, dok je ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba na Twitteru optužio Rusiju da je počinila još jedan ratni zločin.

Rusko ministarstvo odbrane nije komentarisalo navode o napadu na Vinicu.

Ukrajinske snage pogodile su dva vojna punkta u drugom udaru na jug Ukrajine, koji kontroliše Rusija.

U napadu na Novu Kakovku u oblasti Hersona poginulo je 13 “okupatora”, izjavio je portparol regiona Odese Serhij Bratčuk, prenosi Glas Amerike.

Rusko ministarstvo odbrane nije potvrdilo ove navode.

Foto: Printscreen/The Telegraph

 

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!