DUA: Šta da očekujemo premijera, da za žrtve rata na Kosovu kaže da nijesu bili Albanci već ljudi?

“I, što nas najvise čudi (!!!), ministar manjina u Vladi CG, Fatmir Đeka, glasao je za ovaj ugovor, znajući da je njegov saradnik Sulejmani bio jedan od glavnih koji je u Šasu štitio objekat od crkvenih predstavnika koji su došli da prisvoje ono sto nije njihovo”, piše u saopštenju

Demokratska unija Albanaca (DUA) ocijenila je u saopštenju da se “običnom građaninu ne bi moglo oprostiti da izjavi nešto slično pred ožalošćenim majkama, a ne premijeru jedne države”, dodajući da izjavu Dritana Abazovića mogu da shvate samo kao flertovanje sa drugom stranom nakon uskraćivanja podrške od DPS-a i SDP-a.

Saopštenje DUA prenosimo u cjelosti:

Premijer nastavlja da nas iznenađuje, kako svojim djelima, tako i njegovim izjavama. Kako on kaže, voli da stvari rješava u njegovom stilu.

Da jedan običan građanin izjavi nešto slično pred onim ožalošćenim majkama ne bi mu se moglo oprostiti, a ne jednom visokom zvaničniku, odnosno premijeru jedne države.

Uzimajući u obzir da se premijer zalagao da se zločin u Bosni proglasi genocidom, kao što je i odlučeno od strane Evropskog suda, ovu njegovu izjavu možemo samo da shvatimo kao flertovanje sa drugom stranom, nakon uskraćivanja podrške od strane DPS-a i SDP-a koji su najavili da će preduzeti korake da sud vrate onima kojima i treba, to jest narodu.

Negirati genocid nad Bošnjacima, gdje su ljudi ubijani samo zbog nacionalne i vjerske pripadnosti i amnestirati autore ovih zlodjela koji imaju svoje ime i prezime, stvarno je za svaku osudu. Normalno je da je premijerova izjava odmah prouzrokovala burne reakcije svih, a posebno onih koji su izgubili svoje najmilije.

Šta da sjutra očekujemo od našeg premijera? Da će za žrtve rata na Kosovu reći da to nijesu bili Albanci već ljudi, da ih nije ubila vojska, policija i paramilitarne srpske grupe, već da su počinili samoubistvo?

Ne možemo ni da zamislimo šta bi se desilo kancelaru Njemačke ili bilo kojem premijeru EU države da je kojim slučajem izjavio da je Hitler ubijao ljude, a ne Jevreje!

Ali, izgleda da naš premijer izjavama mora da se dopadne drugima, onima kojima je dao riječ da završi poslove od njihovih interesa u Crnoj Gori! Što vidimo po njegovim kontroverznim izjavama, kad kaže da Temeljni ugovor sa SPC nije prioritet, a potom taj isti premijer, po nalogu, mora da taj isti Temeljni ugovor progura u Vladi CG, što se i vidjelo kad je nasilnički izglasan bez 2/3 većine. Kako on kaže, u njegovom stilu.

Pitamo premijera: da li preko ovog ugovora dozvoljava da sve crkve kod starog grada Šasa, odnosno starog grada Ulcinja i imaginirane crkve u uvali Valdanos (gdje je već SPC preduzela određene aktivnosti), SPC uknjiži kao svoje vlasništvo, iako bi trebalo da budu predmet arheoloških istraživanja? Te crkve su kulturno nasljeđe našeg grada i naroda.

I, što nas najvise čudi (!!!), ministar manjina u Vladi CG, Fatmir Đeka, glasao je za ovaj ugovor, znajući da je njegov saradnik Sulejmani bio jedan od glavnih koji je u Šasu štitio objekat od crkvenih predstavnika koji su došli da prisvoje ono sto nije njihovo!?

Albanci u Crnoj Gori su bili, jesu i biće uvijek uz multietničku i multinacionalnu Crnu Goru kao kuća sviju nas!

Idi na VRH
error: Content is protected !!