Pukla tikva, nema pravde i pomirenja: Adnan Muhović razriješen iz SPP

“Adnan Muhović je, iz sebi znanih razloga, netačno i zlonamjerno predstavio kao stav protiv Islamske zajednice u Crne Gore i napad na tu instituciju što je iole razumnom čovjeku potpuno besmisleno”, pojasnili su iz SPP

Iz Stranke prave i pomirenja (SPP) saopštili su da je njihov član Adnan Muhović razriješen svih funkcije u toj partiji.

“Nakon eklatantnog kršenja statuta stranke, etičkih normi, a prije svega zbog netačnog i zlonamjernog tumačenja (njemu znano iz kojih motiva) stava Stranke pravde i pomirenja u kojem tražimo ispravljanje nepravde prema Islamskoj zajednici u Crnoj Gori, a koji je Adnan Muhović javno insinuirao kao napad na tu instituciju, na sjednici Predsjedništva održanoj 3. jula u Rožajama donijeta je odluka da se Adnan Muhović razriješi svih funkcija u stranci”, saopštili su iz SPP.

Iz te partije su ukazali i da je njihov nedvosmisleni apel i zahtjev Vladi Crne Gore da Ugovor o uređenju odnosa koji je zaključila sa Islamskom zajednicom u Crnoj Gori, konkretno na član 6. stav 2. u kojem stoji da će ”Islamska zajednica u Crnoj Gori nakon izbora kandidata, a prije imenovanja reisa, o tome, na povjerljiv način, obavijestiti Vladu Crne Gore” preimenuje i omogući Islamskoj zajednici apsolutnu slobodu izbora svojih predstavnika, poput one koju je Vlada CG garantovala pravoslavnoj i katoličkoj crkvi.

“Adnan Muhović je, iz sebi znanih razloga, netačno i zlonamjerno predstavio kao stav protiv Islamske zajednice u Crne Gore i napad na tu instituciju što je iole razumnom čovjeku potpuno besmisleno”, pojasnili su iz SPP.

Nedolaskom na sjednicu predsjedništva, kako se navodi, “propustio je pruženu šansu da argumentuje svoje stavove svaka dalja polemika na tu temu je suvišna”.

“Ono što je sigurno je to da nećemo dozvoliti da se širi laž i zlonamjerne konstrukcije koristeći ime ili funkciju Stranke pravde i pomirenja ni protiv koga, a najmanje protiv Islamske zajednice”, zaključili su iz SPP, prenosi Portal Analitika.

Foto: Adnan Muhović (Facebook)

Idi na VRH
error: Content is protected !!