Abazović pozvao CPC da sa Vladom zaključi Ugovor o uređenju međusobnih odnosa

“Poštujući Ustav i zakone države Crne Gore, uvažavajući pravo svih građana na slobodu izražavanja vjere, želimo istaći da je stav Vlade Crne Gore prema svim vjerskim zajednicama identičan, da baštinimo podjednak tretman i vodimo inkluzivnu politiku prema svim društvenim kategorijama, uključujući i vjerske zajednice. U tom smislu, radujem se našem susretu u terminu koji dogovore dva kabineta”, piše u saopštenju

Premijer Dritan Abazović kazao je da je Vlada spremna za potpisivanje Ugovora o uređenju međusobnih odnosa CPC sa Vladom Crne Gore.

On je to saopštio u odgovoru mitropolitu Crnogorske pravoslavne crkve Mihailu.

Iz Službe za odnose s javnošću Vlade je saopšteno da je Abazović jutros odgovorio Mihailu na obraćanje 27. juna.

“Obavještavam Vas da smo primili Vaše pismo namjere upućeno 27. juna 2022. godine povodom izražavanja spremnosti i poziva da Vlada Crne Gore i Crnogorska pravoslavna crkva zaključe Ugovor o uređenju međusobnih odnosa. Poštujući Ustav i zakone države Crne Gore, uvažavajući pravo svih građana na slobodu izražavanja vjere, želimo istaći da je stav Vlade Crne Gore prema svim vjerskim zajednicama identičan, da baštinimo podjednak tretman i vodimo inkluzivnu politiku prema svim društvenim kategorijama, uključujući i vjerske zajednice. U tom smislu, radujem se našem susretu u terminu koji dogovore dva kabineta”, piše u saopštenju.

Foto: GOV.ME

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!