Tramp: Odmah ću protjerati ili zatvoriti 2-3 miliona ilegalnih migranata s kriminalnim dosijeom

Upitan da li planira da izgradi zid duž granice SAD i Meksika, što je bio prijedlog koji je bio u centru njegove predizborne kampanje, Tramp je odgovorio “da”, ali i dodao da bi pored zida tu moglo da bude “djelimično i žice” u skladu s onim što su republikanski predstavnici u Kongresu predlagali

Novoizabrani predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je u intervjuu u emisiji “60 minuta” američke TV mreže CBS, koja je emitovana večeras, da planira da odmah deportuje između dva i tri miliona imigranata koji nemaju dokumenta za boravak u SAD.

“Ono što ćemo učiniti jeste da ćemo protjerati osobe koje su kriminalci i imaju kriminalni dosije, članove bandi, dilere droge, dosta tih ljudi, vjerovatno dva miliona, a moglo bi da bude čak i tri miliona, protjerat ćemo ih iz naše zemlje ili ćemo ih zatvoriti. Ali, protjerat ćemo ih, oni su ovdje ilegalno”, kazao je Traump.

On je dodao da će, kada američka granica bude “osigurana”, zvaničnici zaduženi za imigraciona pitanja početi proces “određivanja” u vezi sa preostalim imigrantima koji nemaju dokumenta za boravak u SAD.

“Nakon što granica bude osigurana i nakon što se sve normalizuje, mi ćemo se odrediti u vezi sa ljudima o kojima oni govore, a koji su sjajni ljudi, ali mi ćemo se odrediti u vezi s tim. Ali, prije nego što se odredimo mi ćemo osigurati granicu”, naveo je novoizabrani američki predsjednik.

Upitan da li planira da izgradi zid duž granice SAD i Meksika, što je bio prijedlog koji je bio u centru njegove predizborne kampanje, Tramp je odgovorio “da”, ali i dodao da bi pored zida tu moglo da bude “djelimično i žice” u skladu s onim što su republikanski predstavnici u Kongresu predlagali.

“Za određena područja ja bih žicu, ali za određena područja zid je prikladniji. Ja sam veoma dobar u tome, to se zove gradnja”, rekao je Tramp.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!