Glasanje o Temeljnom ugovoru sa SPC u petak na sjednici Vlade Crne Gore

“Ne dozvoljavam nikome da određuje šta će SNP raditi i šta je uradio. Milačić izbjegava sad i kaže vidite šta je uradio, i potpisaće se ugovor sa CPC. U petak će se glasati o potpisivanju ugovora sa jedinom kanonskom Crkvom u Crnoj Gori, SPC. Ovo izbjegava”, rekao je Joković

Ministar poljoprivrede Vladimir Joković saopštio je da će se u petak na sjednici Vlade Crne Gore glasati o potpisivanju Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) koja je, kako je rekao, jedina kanonska crkva u našoj zemlji.

On je to u parlamentu saopštio odgovarajući poslaniku Prave Crne Gore Marku Milačiću, koji je podsjetio na jutrošnju informaciju da Vlada i Crnogorska pravoslavna crkva (CPC) treba da potpišu Temeljni ugovor.

Milačić je rekao da je CPC nekanonska vjerska organizacija.

“Vaša uloga u čitavoj ovoj priči o Temeljnom ugovoru je da popločate put da se potpiše ugovor sa tzv. Crnogorskom, tzv. pravoslavnom, tzv. crkvom”, rekao je Milačić u obraćanju Jokoviću.

Navodeći kako poštuje SPC i Mitropoliju crnogorsko-primorsku, Joković je rekao da on vodi politiku SNP-a.

“Ne dozvoljavam nikome da određuje šta će SNP raditi i šta je uradio. Milačić izbjegava sad i kaže vidite šta je uradio, i potpisaće se ugovor sa CPC. U petak će se glasati o potpisivanju ugovora sa jedinom kanonskom Crkvom u Crnoj Gori, SPC. Ovo izbjegava”, rekao je Joković, odgovarajući Milačiću.

Poručio je da je “ovo Vlada pomirenja i proevropska vlada” koja će nastaviti da radi onako kako je dogovoreno, shodno prioritetima koji su SNP opredijelili da bude dio 43. Vlade Crne Gore, prenosi rtcg.me.

Foto: Vladimir Joković (Printscreen)

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!