Apel za pomoć šestogodišnjem dječaku: Ognjen mora da se hitno operiše, porodica ostala bez sredstava

Kada je osmog juna otišao u Istanbul da mu se izvade matične ćelije iz zuba, dodatnim pretragama doktori su pronašli prirasline, odnosno adenoide na glasnim žicama i disajnim putevima, zbog čega je nužna hitna operacija. “U slučaju da se operacija ne izvrši, matične ćelije umjesto autizma liječiće prirasline. Za operaciju, terapije i dodatne troškove liječenja je potrebno 10 hiljada eura, a porodica moli sve ljude dobre ljude da doniraju kako bi Ognjen imao normalno djetinjstvo”, kazala je njegova majka Ravijojla Drobnjak

Nakon nedavnog liječenja u Turskoj, za šta je petogodišnjem Ognjenu Drobnjaku iz Bijelog Polja koji boluje od teškog oblika autizma bilo prikupljeno 25 hiljada eura, hitno je potrebno dodatno liječenje, koje košta još 10 hiljada eura.

Kada je osmog juna otišao u Istanbul da mu se izvade matične ćelije iz zuba, dodatnim pretragama doktori su pronašli prirasline, odnosno adenoide na glasnim žicama i disajnim putevima, zbog čega je nužna hitna operacija, pišu “Vijesti”.

“U slučaju da se operacija ne izvrši, matične ćelije umjesto autizma liječiće prirasline. Za operaciju, terapije i dodatne troškove liječenja je potrebno 10 hiljada eura, a porodica moli sve ljude dobre ljude da doniraju kako bi Ognjen imao normalno djetinjstvo”, kazala je njegova majka Ravijojla Drobnjak.

Objasnila je da je oboljenje koje dovodi do nesanice i nedostatka kiseonika otkriveno prilikom magnetne resonance.

“Moj Ognjen ima prirasline na glasnim žicama i disajnim putevima i to mora hitno da operiše. Iako su mi to saopštili šestog dana liječenja, sve smo morali da prekinemo jer nam je nestalo sredstava. Mom sinu su u Turskoj izvadili četiri zdrava zuba, uzeli su matične ćelije iz zuba, a za njihovo razmnožavanje je potrebno 60 dana. Zbog toga se hitno mora operisati. Ognjen ne govori, ima težak poremećaj u pokretima i poremećaj u ponašanju, ima i probleme sa spavanjem, agresivan je i ništa ne shvata, faktički ne zna ni kako se zove”, kazala je ona i pojasnila da će, ukoliko se ta operacija ne odradi, kako su joj prenijeli ljekari, liječenje matičnim ćelijama biti uzaludno.

Svi koji žele da pomognu Ognjenu u liječenju mogu to da učine uplatom na na ime Ravijojla Drobnjak na broj žiro-računa Addiko Bank 555-9003573769-13.

Foto: Privatna arhiva

Idi na VRH
error: Content is protected !!