Titova unuka Saša Broz odgovorila Branimiru Glavašu: Nekome Ado (Hitler), a nekome Sofija (Loren)

Titova unuka je, na komentar Glavaša, bivšeg hrvatskog generala, da je “Tito jedan od najvećih zločinaca u istoriji”, odgovorila stihovima: “Pijem vino, Adolf me gleda, pogled mu mrk, al’ zato podrezan brk”. Ona je poručila da je “pjesma posvećena svim mrziteljima propagandnih, ljubozločinačko instruiranih, smrdljivo, lijevodesničarskih, ustašočetničkih k….nih skotova”

Titova unuka Saša Broz, poznata hrvatska rediteljka, reagovala je na komentar Branimira Glavaša da je “Tito jedan od najvećih zločinaca u istoriji” stihovima.

“Pijem vino

Adolf me gleda

pogled mu mrk

al’ zato podrezan brk”.

Saša Broz je na Facebooku poručila da je “pjesma posvećena svim mrziteljima propagandnih, ljubozločinačko instruiranih, smrdljivo, lijevodesničarskih, ustašočetničkih k….nih skotova”, prenosi Jutarnji list.

Glavaš, bivši hrvatski general i jedan od osnivača HDZ-a i partije Udruga građana Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje(HDSSB), u srijedu je na Facebooku objavio svoju fotografiju pored dvije boce vina sa likom ratnog zločinca Adolfa Hitlera.

Zbog neprimjerenog sadržaja, Facebook ju je uklonio.

HDSSB-ovcu očigledno “nije bilo jasno u čemu griješi”, pa je sjutradan objavio fotografiju portreta Josipa Broza Tita uz dvije boce vina koje nose njegovo ime.

“Smeta li vam vino s imenom jednog od deset najvećih zločinaca u istoriji svijeta? U Kumrovcu se prodaje crno i bijelo vino koje na boci ima sliku komunističkog zločinca Tita, a na etiketi piše da je proizvedeno od grožđa iz vinograda čiji je vlasnik bio Tito. Živjeli!”, napisao je Glavaš u komentaru.

Saša Broz je uzvratila objavom fotografije iz kuhinje vile na Brionima, na kojoj je Tito sa legendarnom glumicom Sofijom Loren.

“Jedan od deset zločinaca kojem je Sofija Loren kuvala paštašutu. Fino je znala, kažu, jaja da zamuti tom prokletom zločincu… Ali, svakom prema zasluzi :). Nekome Ado, a nekome Sofija”, napisala je Broz.

Glavaš se u srijedu na Facebooku pohvalio da je na godišnjem odmoru nakon šest godina. Slikao se na terasi kuće u Lukoranu, na ostrvu Ugljan, u društvu Leonore Meštrović, udovice Želimira Meštrovića, osiječkog preduzetnika i sina bivšeg HDZ-ovog saborskog zastupnikaAdama Meštrovića, koji je izvršio samoubistvo 2002. godine.

Nasmijani par je ispijao vino “Fuhrerwein”, sa likom ratnog zločinca Adolfa Hitlera.

Neotvorena boca originalnog “Fuhrerweina”, koje je nacistički vođa 1943. naručio da se posebno napravi za njegov 54. rođendan, na prošlogodišnjoj aukciji je prodata za 20.000 kuna.

Glavaš, prenosi Jutarnji, najvjerovatnije pije puno jeftiniju verziju koju posljednjih godina prozivodi italijanski proizvođač.

Glavašu je Ustavni sud u januaru ukinuo pravosnažnu presudu Vrhovnog suda od osam godina zatvora. Ostala je, međutim, presuda zagrebačkog Županijskog suda kojom je zbog ratnog zločina u Osijeku nepravosnažno osuđen na deset godina zatvora.

Foto: Facebook.com

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!