ZK “Bihor” na Festivalu multikulture u luksemburškom gradu Rumelanžu

Aktivistkinje i aktivisti kluba pobrinuli su se da kroz veliki štand predstave dio svojih kulinarskih specijaliteta i da kroz nekoliko panoa pokažu odakle dolaze i kakva je zemlja Crna Gora

I ove godine u luksemburškom gradiću Rumelanžu održan je Festival multikulture.

Festival se, tradicionalno, organizuje uoči velikog nacionalnog praznika kada se proslavlja rođendan suverena, u narodu poznatiji kao „Prinčev rođendan“.

Na trgu ispred zgrade Opštine okupile su se skoro sve doseljeničke organizacije koje egzistiraju u ovom gradu da, uz bogat muzički program, pokažu svoje osobenosti – tradiciju i kulturu zemalja iz kojih dolaze.

ZK “Bihor” Luksemburg, jedno od najorganizovanijih udruženja doseljenika iz Crne Gore, i ove godine je dobilo počasno mjesto na ovom festivalu.

Aktivistkinje i aktivisti kluba pobrinuli su se da kroz veliki štand predstave dio svojih kulinarskih specijaliteta i da kroz nekoliko panoa pokažu odakle dolaze i kakva je zemlja Crna Gora.

ZK “Bihor” se može pohvaliti angažovanjem sve višeg broja mladih članica i članova koji se zdušno i s velikim entuzijazmom priključuju udruženju i u svim prilikama i maksimalno pomažu da se programi realizuju na najbolji mogući način.

Gost štanda ZK “Bihor” bio je u više navrata Henri Haine, predsjednik Opštine Rumelanž, sa kojim udruženje ima vrlo dobru i intenzivnu saradnju.

Pored italijanskog, francuskog, gambijskog, ukrajinskog i drugih štandova doseljenika u Luksemburgu, štand ZK “Bihor” bio je najbogatije opremljen i najposjećeniji.

Faiz Softić

Idi na VRH
error: Content is protected !!