Šaranović: Pri izlasku iz Srbije sam doživio svojevrsno maltretiranje, kao da sam šef kriminalne grupe

“Kao da sam u najmanju ruku šef neke evropske kriminalne grupe. Dok Marovići uživaju po Beogradu, mi koji u životu nijesmo imali praktično ni saobraćajni prekrašaj preživljavamo ovakvo maltretiranje. I ne samo mi, već i članovi naših porodica, pa i naša djeca”, napisao je Šaranović na svom Facebook nalogu

Poslanik Demokratske Crne Gore Danilo Šaranović saopštio je da je pri izlasku iz Srbije sa porodicom doživio “duže zadržavanje, detaljno prestresanje, svojevrsno maltretiranje”.

“Kao da sam u najmanju ruku šef neke evropske kriminalne grupe. Dok Marovići uživaju po Beogradu, mi koji u životu nijesmo imali praktično ni saobraćajni prekrašaj preživljavamo ovakvo maltretiranje. I ne samo mi, već i članovi naših porodica, pa i naša djeca”, napisao je Šaranović na svom Facebook nalogu.

Poslanik Demokrata ističe i da su “ćutali mjesecima”, a da su poslanici te partije “maltretirani više puta”, ali da nisu željeli da izlaze u javnost, nadajući se da će “primitivizam konačno prestati”.

Foto: Facebook/Danilo Šaranović

“I da odmah razjasnimo s obzirom da se ovakvo postupanje često u javnosti vezuje za Srebrenicu. Ne draga gospodo. Čuo sam da je u proteklim mjesecima i poslanik Marko Milačić, koji nije glasao za predmetnu Rezoluciju, duže zadržavan nekoliko puta prilikom prelaska granice sa Srbijom. Vjerovatno zato što je branio izbornu volju od 30. avgusta i suprotstavljao se rušenju Vlade i pobjedničke parlamentarne većine. Znači, očito imamo novi kriterijum u naletu neviđenog primitivizma prema crnogorskim poslanicima koji su branili i brane izbornu volju”, kazao je Šaranović, pišu “Vijesti”.

On ističe i da, za razliku od njih, predsjednik Vlade Dritan Abazović redovno gostuje po Srbiji “bez bilo kakvih smetnji i zadržavanja na granici”.

“Vidimo, naravno, i kako nova nelegitimna Vlada kadrove DF-a bira na visoke pozicije. Svakim danom očito postaje jasnije kako je rušena i srušena pobjednička vlast, a izabrana gubitnička i ko su bili nalogodavci, izvršioci i kumovi tih procesa”, smatra Šaranović.

Dodaje i da je najbolja slika iskrenosti u priči o pomirenju, regionalnoj saradnji, regionalnim inicijativama i evropskim vrijednostima, vjerovatno “ovakav primitivizam na koji Crna Gora nije uzvratila recipročnom mjerom ni nakon godinu dana nadajući se da će prestati”.

Foto: Facebook/Danilo Šaranović

“Nego, da vidimo hoće li za nekoliko dana premijera nelegitimne Vlade pretresati prilikom dolaska u Beograd, hoće li ga dočekati ministar poljoprivrede u farmerkama, kao i da li će nakon te posjete Marovići konačno doći u CG, a iživljavanje nad crnogorskim poslanicima prestati? Odgovori su vam već sada jasni”, napisao je Šaranović.

U saopštenju poslanika Demokratske Crne Gore dostavili su i fotografije koje je Šaranović objavio na svom profilu, te je pozvao građane da prosude sami da li su na “ovakav način pretresani članovi organizovane kriminalne grupe Veljko Belivuk i Marko Miljković, za koje je Zoran Lazović – štićeno lice najvišeg ranga od strane sadašnje vlasti tvrdio da nijesu bilo kakva opasnost po CG prilikom skidanja zabrane njihovog ulaska, a utvrđeno je da su mjesecima prije toga kasapili ljude po Crnoj Gori?”

SMAILOVIĆ U SUBOTU ZADRŽAN I PRETRESAN NA GRANIČNOM PRELAZU ŠPILJANI

Poslanik Bošnjačke stranke (BS) Amer Smailović saopštio je juče da je doživio “neprijatnost na graničnom prelazu u Srbiji”.

Foto: Printscreen/Facebook/Amer Smailović

On je na svom Facebook profilu saopštio da je po ko zna koji put zadržan i pretresan, ovog puta u 00:20 sati, sa porodicom, na graničnom prelazu Špiljani.

Tvrdi da je tu zadržan duže od 45 minuta.

“Takođe sam i danas prilikom ulaska doživio neprijatnost od strane granične policije Srbije, koja je detaljno pretresla auto i zadržala me na prelazu duže od jednog sata”, napisao je Smailović na Facebooku.

On je istakao da se nastavlja praksa koja se već godinu dana sprovodi od strane Srbije prema političkim predstavnicima Bošnjaka u Crnoj Gori, ali i prema ostalim poslanicima.

“Razlog je poznat – Rezolucija o genocidu u Srebrenici koju smo usvojili u Skupštini Crne Gore. Valjda je ovo taj Otvoreni Balkan, otkud znam…”, napisao je Smailović.

Glavna fotografija: Danilo Šaranović (Demokrate)

Idi na VRH
error: Content is protected !!