U Japanu predstavljen prvi leteći bicikl (VIDEO)

Procjenjuje se da će maksimalna brzina bicikla dosegnuti ambicioznih 100 km/h, s očekivanim vremenom leta između 30 i 40 minuta

U Japanu je nedavno pred nekoliko hiljada ljudi predstavljen prvi leteći bicikl “Xturismo”, kompanije A.L.I. Technologies.

Leteći bicikl nije neobično vidjeti u naučno-fantastičnim filmovima, ali vidjeti ga u stvarnom životu je zaista zapanjujuće.

Kompanija je napravila uzbudljivu demonstraciju, testirajući hoverbike u Sapporo Domeu u Japanu prije utakmice Hokkaido Nippon-Ham Fighters.

“Xturismo” snagu dobija od konvencionalnog motora i četiri elektromotora.

Može da leti zahvaljujući setu propelera: dva primarna i četiri sekundarna propelera u svakom uglu, koji djeluju kao stabilizatori.

“Xturismo” se kvalifikuje kao ultralaki avion, što znači da vozač ne mora biti sertifikovani pilot da bi njime upravljao, prenosi “Avaz”.

Procjenjuje se da će maksimalna brzina bicikla dosegnuti ambicioznih 100 km/h, s očekivanim vremenom leta između 30 i 40 minuta.

To je definitivno izvrsno za stvarno leteće vozilo, ali još nije dovoljno dobro da zamijeni druge načine prevoza.

Letećem biciklu nije dopušteno korišćenje na ulicama. Za sada se “Xturismo” može koristiti samo na privatnim posjedima i trkačkim stazama.

Cijena je 680.000 dolara.

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!