Elma Elfić Zukorlić otkrila od čega je umro muftija: “Krio je bolest 14 godina…”

“Glavni ljekar, dr Suad Ćatović, kojem se ovom prilikom zahvaljujem u ime mene i moje djece, je izvrstan i savestan ljekar, koji mi je, pored stručnosti, pomogao u njegovom liječenju insistirajući i vršeći pritisak da nijednu kontrolu ne propusti, jer najteži dio njegove bolesti je bio odvesti ga do ordinacije na kontrolu. Uspjeli smo ga ubijediti da se operiše, iako nije mogao zamisliti da će njegova prsa biti razrezana, i noć u oči smrti smo razgovarali koju bolnicu trebamo odabrati. Božijom voljom nije došlo do operacije”

Druga supruga pokojnog muftije i narodnog poslanika u Skupštini Srbije Muamera Zukorlića, Elma Elfić, otkrila je danas da su stigli rezultati obudkcije i od čega je umro njen suprug.

“Umro je prirodnom smrću prestankom rada srca”, objelodanila je ona, kao i da “nije bio trovan”.

“Biti bolestan je intimna stvar, i informaciju o svojoj bolesti djelite sa osobama kojima vjerujete. Moj Muftija je bio bolestan od 2007. godine. Za njegovu bolest sam znala samo ja, insistirao je da o njoj niko više ne sazna. Od te godine, pa do njegove smrti smo se redovno liječili, išli kod najboljih ljekara i pratili njegovo stanje”, otkriva ona u objavi na Instagramu.

Ističe i da su u tim trenucima bili zajedno, ali i da nije prihvatao činjenicu da je bolestan.

“Na svaki pregled išli smo zajedno, kao skoro sve velike stvari koje smo zajedno radili, zajednički odlazak, između ostalog, imao je za cilj da se stekne utisak u čekaonama, gdje bi bilo inače puno ljudi, da sam ja ta koja sam bolesna a ne on. Čak bih zamolila sestrice na prijemu da se za njegov termin prozovem ja, jer sam ja osoba koja je isti zakazala. Sa njim nije bilo lako, nije prihvatao činjenicu da je bolestan, nije volio odlaske kod ljekara, žalio se doktorima da ga kritikujem da treba da povede računa o stilu svog života, i u šali bi im rekao ‘ja sam htio drugu ženu a dobio sam drugu majku’”, ispričala je ona.

Otkrila je i šta je bio najteži dio njegove bolesti, piše “Blic”.

“Glavni ljekar, dr Suad Ćatović, kojem se ovom prilikom zahvaljujem u ime mene i moje djece, je izvrstan i savestan ljekar, koji mi je, pored stručnosti, pomogao u njegovom liječenju insistirajući i vršeći pritisak da nijednu kontrolu ne propusti, jer najteži dio njegove bolesti je bio odvesti ga do ordinacije na kontrolu. Uspjeli smo ga ubijediti da se operiše, iako nije mogao zamisliti da će njegova prsa biti razrezana, i noć u oči smrti smo razgovarali koju bolnicu trebamo odabrati. Božijom voljom nije došlo do operacije. Danima nakon njegove smrti plakala sam žaleći što ga nismo ubijedili da ode na operaciju ranije”, napisala je ona.

Na kraju, objavila je i od čega je umro muftija Zukorilić.

“Danas, izvještajem obducenata smo saznali da nismo zakasnili, aorta nije pukla, umro je prirodnom smrću prestankom rada srca. Tačno onako kako je vjerovao da mu je Allah dž.š. odredio trenutak smrti njegovim rođenjem. Hvala Bogu nije ni otrovan, jer ko kod ga je poznavao mogao ga je samo voljeti”, napisala je Elma.

Foto: Instagram

Idi na VRH
error: Content is protected !!