Roditelji su joj ubijeni prije 41 godinu, a njoj se izgubio svaki trag: Baby Holly je konačno pronađena

Tijela Tine i Harolda Clousea pronađena su 1981. na šumovitom predjelu pored Houstona, prenosi CNN. U to vrijeme oni nisu mogli biti identifikovani, ali se to uspjelo prošle godine, uz pomoć DNK. U vrijeme ubistva ćerka je bila beba. Roditelji su ubijeni a da niko nije znao gdje je beba, što je otvorilo misteriju dugu 40 godina. Više od 40 godina kasnije, žena je pronađena živa i zdrava

Nestala ćerka bračnog para ubijenog 1981. pronađena je živa više od 40 godina kasnije. Potraga za ubicama roditelja se nastavlja, objavila je američka policija. Baby Holly je prvi put u svom odraslom životu dobila priliku da zagrli svoju biološku baku i rođake, javlja CNN.

Danas 42-godišnja žena identifikovana je zahvaljujućo DNK kao ćerka Tine i Harolda Clousea, para s Floride čija su mrtva tijela pronađena u Teksasu 1981. Istražitelji još uvijek rade na rješavanju ubistva para i traže pomoć javnosti u rasplitanju ovog slučaja, rekao je pomoćnik državnog tužioca Teksasa Brent Webster na konferenciji za novinare.

Tijela Tine i Harolda Clousea pronađena su 1981. na šumovitom predjelu pored Houstona, prenosi CNN. U to vrijeme oni nisu mogli biti identifikovani, ali se to uspjelo prošle godine, uz pomoć DNK. U vrijeme ubistva ćerka je bila beba. Roditelji su ubijeni a da niko nije znao gdje je beba, što je otvorilo misteriju dugu 40 godina. Više od 40 godina kasnije, žena je pronađena živa i zdrava, objavljeno je u četvrtak u Teksau.

Identitet žene nije objavljen, pomoćnik državnog tužioca Teksasa Brent Webster na konferenciji za novinare nazvao je “Baby Holly”.

Istraga oko nerasvijetljenog ubistva para vrti se oko članova nomadske vjerske grupe za koje se vjeruje da su doveli bebu u Arizonu u vrijeme ubistva njenih roditelja. Grupu su činile žene, koje su se kretale okolo bose i u bijelim haljinama. Jedna od njih, koja se predstavila kao sestra Susan, nazvala je Hollyne djeda i baku da im kaže da se bračni par Tina i Harold pridružio njihovoj grupi i da će prekinuti veze s porodicama.

Baby Holly sada je dobila priliku da upozna svoju biološku porodicu. S njima se prvo povezala na internetu, putem Zoom poziva u utorak, a idućih dana trebali bi i uživo da se nađu. “O moj Bože! Našli smo je! Našli smo je”, jako je uzbuđena Debbie Brooks, Hollyina teta. Baka Donna Casasanta rekla je da je informacija da je Holly još živa za nju istinski dar s neba. “Stalno sam se sjećala toga kako sam je držala kao malu bebu, i samo sam htjela da je zagrilim, ispričala je Donna Casasanta. S ubijenim parom nisu se čuli od oktobra 1980, a par mjeseci kasnije saznali su da su pronađena njihova mrtva tijela”.

U saopštenju za medije, Donna Casasanta je rekla da je decenijama čekala trenutak da se ponovo poveže s Holly. “Molila sam se više od 40 godina za odgovore i Gospod je otkrio neke od njih, pronašli smo Holly”, zahvalno je poručila Donna Casasanta.

Izvor: “Jutarnji list”

Foto: YouTube/Printscreen

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!