Mekteblije Islamskog centra Rumija učestvovale u pripremi 30.000 obroka za gladnu djecu svijeta

“Vrijednost spremljenih namirnica iznosila je oko 7.000 dolara, što predstavlja značajan doprinos naše zajednice. Kroz druženje i humanitarni rad, stičući sevabe i čineći dobra djela, naši omladinci su uživali u svakom trenutku, što se može primijetiti i na slikama”, saopšteno je iz IC Rumija

Polaznici mekteba Islamskog centra Rumija, u okviru NVO organizacije “Feed my starving Children”, sa imamom Emil ef. Škrijeljom, učiteljicom Aidom i Odborom roditelja, učestvovali u pripremi 30.000 obroka za gladnu djecu Kambože, Zambije, Tajlanda, Somalije itd.

“Polazeći od hadisa Muhammeda a.s. da ‘nije musliman onaj ko zanoći sit, a njegov komšija gladan’, naša djeca su kroz ovaj program imala priliku da ono što su naučili u mektebu teoretski sprovedu i u praksi.

Vrijednost spremljenih namirnica iznosila je oko 7.000 dolara, što predstavlja značajan doprinos naše zajednice.

Kroz druženje i humanitarni rad, stičući sevabe i čineći dobra djela, naši omladinci su uživali u svakom trenutku, što se može primijetiti i na slikama”, saopšteno je iz IC Rumija.

Ističu da je to prvi put “da je naš islamski centar kao i mekteb, uzeo učešće u ovako značajnom projektu kojeg organizuju hrišćani”.

“Želja nam je da se u dobru okupimo oko zajedničke nam riječi, da se Jedinome klanjamo, dobročinstvo činimo i gladne hranimo.

Ovom prilikom se posebno zahvaljujemo članovima Odbora roditelja, Saneli Karastanović i Behidi Duškić, na ovoj inicijativi i ideji.

Molimo Uzvišenog da učini kabulom, te da naša djeca svojim radom i odgojem, uvijek budu uzor i naš ponos na oba svijeta”, pišu u saopštenju.

Foto: IC Rumija

Idi na VRH

error: Content is protected !!