UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Bokser poslao protivnika u nokdaun pa nastavio meč – protiv imaginarnog protivnika

Sudija je shvatio o čemu je riječ te je prekinuo meč, čime je Mntungwa postao afrički WBF prvak lake kategorije

Meč najavljen u uvodu ovog teksta održan je u Južnoafričkoj Republici, a u ringu su se sastali izvjesni Simiso Buthelezi i Siphesihle Mntungwa.

U toku je bila deseta runda meča kad je do tada bolji Buthelezi serijom udaraca poslao Mntungwu u nokdaun. Zapravo, zamalo ga je kroz konopce poslao van ringa, piše Dnevnik.hr.

Butlelezi bio na rubu pobjede, a onda…

Sudija je reagovao tako da je Buthelezija poslao na sredinu ringa, dok Mntungwi nije brojao, nego mu je samo dozvolio da ustane i vrati se u meč. Butheleziju je dao znak za nastavak meča, na šta se ovaj okrenuo prema njemu.

U tom trenutku sudija se izmakao, a Buthelezi je otišao do kuta ringa, gdje je počeo da plasira udarce, očito prema imaginarnom protivniku, što se može vidjeti u videu.

Sudija je shvatio o čemu je riječ te je prekinuo meč, čime je Mntungwa postao afrički WBF prvak lake kategorije.

Pitate se šta se dogodilo? Najvjerovatnije je to da je Buthelezi već od ranijih udaraca bio ošamućen, ali je nastavio meč na “autopilotu”, pa je čak uspio da ugrozi protivnika.

Ovo je još jedno upozorenje u vezi s tim koliko je boks opasan sport, posebno na nekom nižem nivou, gdje se ne pazi toliko na zdravstveno stanje boksera. Možemo se samo nadati da Buthelezi ovim putem nije doživio neko trajnije oštećenje mozga, budući da ovo što smo vidjeli uistinu nije ugodno.

Foto: Printscreen

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!