Proslava Dana nezavisnosti u Njujorku, konzul Cikotić: Naši iseljenici znaju da u GK imaju iskrene prijatelje i saradnike za sve projekte koji će poboljšati odnose dijaspore sa Državom Crnom Gorom

“Na ovaj dan Crna Gora je obnovila svoju nezavisnost i krenula da sama uređuje svoju budućnost. Sve vjere i nacije u našoj domovini i dijaspori nose posebne emocije toga 21. maja 2006. godine, kada su građani odlučili kojim putem ćemo ići. Dokaz za to je i ovaj skup na kojem su predstavnici 10 naših udruženja, kao i naši privrednici, studenti, kulturni i sportski radnici“, kazao je konzul Amer Cikotić

Kad u kući imate pravog domaćina, onda imate i gostiju. To se pokazalo i prilikom obilježavanja Dana nezavisnosti u Generalnom konzulatu Crne Gore u Njujorku, gdje je bio prisutan rekordan broj naših državljana, kao i gostiju iz domovine.

Ervin Ibrahimović, potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar kapitalnih investicija, i poslanici Andrija Popović i Kenana Strujić Harbić, koji su u Njujorku boravili na poziv iseljeničkih udruženja, Dan nezavisnosti su proslavili sa našim državljanima u Generalnom konzulatu.

Među prisutnima su bili i direktor Aerodroma Crne Gore Goran Jandrovski i savjetnik direktora Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Amel Dedejić.

Goste su dočekivali konzul Amer Cikotić i vicekonzulka Maja Vasilijević.

„Poštovani prijatelji, hvala vam što ste u ovako velikom broju došli da zajedno obilježimo 21. maj, Dan nezavisnosti naše države. Svi mi, bez obzira na razlike, u srcima imamo trajno upisan ovaj dan. Na ovaj dan Crna Gora je obnovila svoju nezavisnost i krenula da sama uređuje svoju budućnost. Sve vjere i nacije u našoj domovini i dijaspori nose posebne emocije toga 21. maja 2006. godine, kada su građani odlučili kojim putem ćemo ići. Dokaz za to je i ovaj skup na kojem su predstavnici 10 naših udruženja, kao i naši privrednici, studenti, kulturni i sportski radnici“, kazao je konzul Amer Cikotić.

On je istakao da svi naši iseljenici u SAD i Kanadi znaju da u Generalnom konzulatu imaju iskrene prijatelje i saradnike za sve projekte koji će poboljšati odnose dijaspore sa državom Crnom Gorom.

„U svoje ime i u ime zaposlenih u Generalnom konzulatu – Njujork, želim da vam još jednom zahvalim što ste se odazvali pozivu i što pokazujete jedinstvo oko fundamentalnih pitanja. To je primjer i svima u Crnoj Gori da se odnos prema državi ne treba graditi kroz prizmu političkih i ideoloških pravaca, već iskrenošću, šireći prijateljstva, a ne netrpeljivosti. Naša država je jedna i mi rezervne nemamo”, rekao je Cikotić, koji je iskazao zadovoljstvo što su na proslavi prisutni Ibrahimović, Popović, Strujić Harbić, Jandrovski, Dedejić i njihovi saradnici.

Ibrahimović iseljenicima u Njujorku: Nećemo dozvoliti da vi u Crnoj Gori budete stranci, vi niste nikakva prijetnja već vrijednost

Andrija Popović: Iseljenici treba da imaju pravo da glasaju u diplomatsko konzularnim predstavništvima Crne Gore

ZAHVALNICE HUMANISTIMA

Konzul Cikotić je istakao da je “svoju humanost naša dijaspora u SAD posebno pokazala tokom pandemije Covid 19, kada su naša udruženja i brojni pojedinci pomogli građane i zdravstvene centre u Crnoj Gori kad je bilo najteže”.

On je, u ime Generalnog konzulata, uručio zahvalnice Islamskoj zajednici i Kulturnom centru Plav – Gusinje iz Njujorka,

Fondaciji Gusinje,

humanitarnoj organizaciji Euro Gusinje,

Montenegro golf klubu, Bošnjačkom savezu Crne Gore, Crnogorskom kulturnom društvu Toronto, udruženju Rumija iz Čikaga, Vesku Šutoviću, Nikoli Vučeviću, Marini Weiss, Momu i Slobodanki Pajović.

Zahvalnice su uručene i Aerodromima Crne Gore i Nacionalnoj turističkoj organizaciji

Njih su primili direktor Aerodroma Crne Gore Goran Jandrovski i savjetnik direktora Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Amel Dedejić.

Na kraju se konzul Cikotić zahvalio prijateljima Generalnog konzulata koji su logisticki i finansijski pomogli realizaciju ovog skupa.

Kako saznajemo, sponzori koktela su bili naši iseljenici Edin Gutić, Ćazim Džaferović, Abedin Kandić i Almir Bektešević.

Sead Hodžić

FOTOGALERIJA

Idi na VRH
error: Content is protected !!