Bratislav Živković protjeran iz Rumunije: Uhvaćen dok je pokušavao da dođe do vojnih dokumenata

“Naglasićemo da Živković nije uspio da pribavi nikakve podatke, niti bilo kakva dokumenta. On predstavlja opasnost po bezbjednost Rumunije”, kazali su iz Državne bezbjednosti. U tu zemlju mu je zabranjen ulaz 15 godina

Bratislav Živković (42), samozvani četnički komandant poznat po tome što se borio u Ukrajini na strani Rusa, protjeran je iz Rumunije i zabranjen mu je ulazak u tu zemlju na 15 godina.

To je danas saopštila rumunska državna bezbjednost, a Živković je uhvaćen dok je fotografisao vojni radar blizu Crnog mora, pokušavajući da dođe do vojnih dokumenata, prenosi Rojters.

“Naglasićemo da Živković nije uspio da pribavi nikakve podatke, niti bilo kakva dokumenta. On predstavlja opasnost po bezbjednost Rumunije”, kazali su iz Državne bezbjednosti, prenosi CdM.

Živković je u oktobru 2015. godine protjeran iz Crne Gore. Njemu je, kako je tada govorio za medije, naloženo da napusti zemlju pod sumnjom da je došao da diže ustanak i sprema državni udar.

Živkoviću je tada izdata zabrana ulaska u Crnu Goru na godinu dana.

Živković se predstavlja kao komandant zvanično neregistrovanog Četničkog pokreta. Nakon što je Aleksandar Saša Sinđelić u postupku suđenja za pokušaj terorizma u Crnoj Gori na dan parlamentarnih izbora prošle godine označen kao zaštićeni svjedok, Živković ga je u izjavama često nazivao izdajnikom i “čovjekom niskih moralnih vrijednosti”.

Živkovićev Četnički pokret je prije Ukrajine bio angažovan na sjeveru Kosova. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!