Premijer obećao: Petnjičani će za tri godine za sat i po biti u Podgorici

Marković je kazao da će Vlada sa lokalnom samoupravom u narednim godinama uraditi sve da “Petnjica bude kraj u kome će ostajati mladi ljudi, da Petnjica bude prostor gdje će se dolaziti i ostajati”

Foto: GOV.ME

Građanima Petnjice za tri godine, kada bude završena prioritetna dionica autoputa, biće potrebno sat i po da dođu do Podgorice,

obećao je premijer Duško Marković.

On je danas obišao rekonstruisanu dionicu puta Berane – Petnjica, prenose “Vijesti”.

Upitan da li su ovakve posjete dio predizborne kampanje, Marković je rekao da takve tvrdnje iznose dokoni ljudi, te da su premijer i Vlada tamo gdje su potrebe građana i da život ne može stati zbog izbora.

On je tokom obilaska rekonstruisane dionice Berane – Petnjica, regionalnog puta R-20 Berane – Trpezi – Kalače, poručio okupljenim građanima da će već naredne godine biti započeti radovi na narednoj dionici.

“Rekli smo da ćemo Petnjicu povezati sa Beranama modernom saobraćajnicom evropskog kvaliteta. Prilazeći ovom mjestu gdje smo sada zajedno zaista sam se divio toj saobraćajnici i vjerujem da nema nikakve razilike od onih koje imamo priliku da vidimo u razvijenim zemljama Evrope. Vlada je do sada uložila oko 3,5 miliona eura, u 1.600 kolimetara rekostrukcije puta, i 2 kilometra nove dionice. Već početkom iduće godine će se početi sa radovima na dionici od ovog mjesta do Berana, u dužini od 12,4 kilometra i uloženih sedam miliona eura. To svjedoči ne samo o našem opredjeljenju, nego i o našoj spremnosti da ono što je vaša potreba ovdje i ono što su obećanja i riječi Vlade pretvorimo u konkretan rezultat”, rekao je Marković.

Saopštio je i da je budžetom za ovu godinu planiran ne samo nastavak radova na ovoj dionici, nego i izrada projekta i početak radova u idućoj godini na regionalnom putu Petnjica – Trpezi – Kalače – Rožaje, tako da će iduće godine početi radovi i na toj dionici.

“Kada završimo ovu dionicu puta do Berana, vi ćete za tri godine, kada završimo regionalni put Jezerine – Lubnice – Berane, izaći na autoput i biti do Podgorice za sat i petnaest minuta. Dakle, Petnjica će biti povezana sa autoputem, povezana sa centralnim dijelom Crne Gore i, naravno, biti otvorena za svaku drugu vrstu komunikacije”, rekao je Marković.

Dodao je da će Vlada sa lokalnom samoupravom u narednim godinama uraditi sve da “Petnjica bude kraj u kome će ostajati mladi ljudi, da Petnjica bude prostor gdje će se dolaziti i ostajati”.

Rekonstrukcija dionice, vrijedna 3.442.593,44 eura, počela je oktobra 2016. godne.

Predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović je istakao da je “ovo snažna poruka Vlade da želi da pomogne razvoju ove sredine”.

“Pa ovaj put, pored suštinske, ima i simboličnu vrijednost – da Vlada želi da poveže ovaj kraj sa centralnim djelom najboljom saobraćajnicom. Sve navedeno će biti novi generator razvoja opštine”, rekao je Agović.

Direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača je najavio novih 12 kilometara puta prema Beranama, zašta će 4. decembra biti raspisan tender, a nakon izbora izvođača početkom proljeća početi izgradnja te dionice. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!