DNK potvrdio da je iz Dunava izvučeno tijelo Mateja Periša

Prema prvim informacijama, uzrok smrti je utapanje, a šta je prethodilo tome pokazaće toksikološke analize na koje će se čekati i više nedjelja.

DNK materijal potreban za

Analiza DNK potvrdila je da je da je u srijedu iz Dunava u Beogradu izvučeno tijelo Mateja Periša, nezvanično saznaje N1.

Prema prvim informacijama, uzrok smrti je utapanje, a šta je prethodilo tome pokazaće toksikološke analize na koje će se čekati i više nedjelja.

DNK materijal potreban za identifikaciju uzet je odmah po izvlačenju tijela mladića iz Dunava u Beogradu i on je upoređen sa DNK Nenada Periša, oca Mateja Periša koji je nestao u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine.

Obdukcija je obavljena na Institutu za sudsku medicinu, a patolozi koji su razgovarali sa reporterkom N1 rekli su da je uzrok smrti utapanje. Kako javlja reporterka N1, Tužilaštvo je tražilo veliki broj analiza zbog čega je potrebno duže vrijeme za njihovo dobijanje. Kada budu gotovi rezultati će se prvo naći u Tužilaštvu, a potom će biti obaviještena i porodica, piše N1.

U Beograd su ranije stigli predstavnici zagrebačke policije koji su sa srpskim kolegama razmijenili operativne podatke iz istrage.

Za Matejom Perišom se tragalo od poslednjeg dana decembra prošle godine, a poznavaoci Dunava su ispričali da je moguće da je tijelo tek sada isplivalo jer su više temperature, a u Beogradu je duvao i jak vjetar. Oni pretpostavljaju da se tijelo zakačilo ispod Pančevačkog mosta i da zbog toga ronioci nisu mogli da ga pronađu jer u tim uslovima mogu da pretražuju rijeku samo na dodir.

 

 

Idi na VRH

PODRZITE FOKUS

Sada svojim donacijama možete podržati rad našeg portala. Pomozite da ostane trajno svjedočanstvo o našim iseljenicima i njihovim aktivnostima

This will close in 20 seconds

error: Content is protected !!