Beograd: U Dunavu pronađeno tijelo mlađeg muškarca, sumnja se da je u pitanju Matej Periš

Identifikacija će biti potvrđena na osnovu DNK analize, upoređivanjem DNK leša sa DNK profilom oca nestalog Periša, Nenadom Perišem. Tijelo je nađeno u fazi raspadanja, a našli su ga mornari jutros oko 9.30 sati

Tijelo mlađeg muškarca nađeno je jutros kod Ade Huje, a vizuelnim pregledom utvrđena je velika podudarnost sa nestalim Matejom Perišem. piše “Kurir”.

Naime, na tijelu su iste patike, majica, farmerke teget boje, srebrni sat na ruci i telefon u džepu, što odgovara opisu garderobe koju je imao nestali Periš na sebi.

Identifikacija će biti potvrđena na osnovu DNK analize, upoređivanjem DNK leša sa DNK profilom oca nestalog Periša, Nenadom Perišem.

Mjesto na kojem je pronađeno tijelo (Foto: Kurir/video)

Tijelo je, kako saznaje “Kurir”, nađeno u fazi raspadanja, a našli su ga mornari jutros oko 9.30 sati.

Kako “Kurir” saznaje, tijelo je uočio neko od mornara.

“Vjerovatno ga je košava donijela ovdje, primijetili su ga mornari i zatim pozvali policiju. Telo bilo je nasukao ispod mosta koji vodi do pontona”, rekao je sagovornik.

Na licu mjesta gdje je izvučeno tijelo ima vidljivih tragova krvi.

“Posada je primijetila tijelo koje je plutalo pored teretnih brodova, vjetar ga je nanio na ponton koji je od lađe udaljen oko pedesetak metara. Kapetan je pozvao policiju i prijavio. Koliko smo iz daljine mogli da vidimo, tijelo je izvučeno cijelo, obučeno i sa jednom patikom”, kažu mornari, prenose “Novosti”.

Tijelo je pronađeno preko puta restorana “Imperium”, na desnoj obali Dunava.

Kako kažu izvori, tijelo je neprepoznatljivo zbog toga što je dugo vremena bilo u vodi, ali po konstituciji, po odjeći, aplikaci na majici, sumnja se da je riječ o Mateju Perišu, za kojim se traga od decembra prošle godine, kada je nestao iz kluba “Gotik” u kom je bio sa prijateljima, sa kojima je došao u Beograd kako bi proslavili Novu godinu.

Forenzičar Časlav Ristić, tokom pet mjeseci potrage za nestalim Splićaninom govorio je šta se dešava kad se neko utopi i posle koliko vremena tijelo ispliva.

“Sve zavisi od okolnosti i od same rijeke. Mi znamo da na dnu rijeke i uz obalu ima dosta rastinja, zatim ima dosta otpada, granja i lišća koje je voda tokom vodostaja donijela. Tako da sve zavisi od toga kako je upao u vodu. Ako je upao i zakačio se u nekom granju ili rastinju, moguće je da ne ispliva nikad. Mada, pošto je voda hladna, ako se samo utopio, tijelo samo mnogo kasnije ispliva na površinu, poslije mjesec, a možda čak i dva”, rekao je forenzičar.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!