Iako su mu obje noge amputirane, Radivoje Trifunović se ne predaje: Radi sve, čak čisti i odžak (VIDEO)

Radivoje kaže da nema koga da nađe da pomogne i da mu plati. “Nemam koga da nađem i da platim, prijatelju. Sve to je prešlo 50-60 godina, a i 90 godina tamo ovaj krajnji komšija ima. I nema ko, tako je svuda”, objašnjava Trifunović. Zato se komšije još oslanjaju na Radivoja, koga pozivaju da im obara stabla, nasadi sjekiru ili motiku na držalicu

Zbog zdravstvenih komplikacija amputirane su mu obje noge, ali se stolar Radivoje Trifunović brzo prilagodio situaciji. Za pripremu ogrijeva, odlazi i u šumu. Supruga je pomoćnik, ali je on iskusni drvosječa.

“Nosim metar i prut. Tačno znam, učinim ovako, lijevo – desno, i znam na koju stranu. Onda ga sa te strane, na koju će da pada, zasječem. Obalio sam dolje 27 komada i nisam se ogrebao”, kaže Radivoje Trifunović.

Dok sječe drva supruga Dragica stoji iza, kako bi Radivoju pomogla da se na vrijeme skloni od opasnosti. U braku se tako oslanjaju jedno na drugo oko pola vijeka.

“Nema posla koji ne radi. Sve radi. Isječe drva, ja samo unesem. On se nudi da i on unosi drva, ali ja mu ne dam. Penje se, čistio je sad odžak. Peo se uz merdevine, ja mu pripomažem i eto ti”, objašnjava Dragica Trifunović, prenosi RTS.

Radivoje kaže da nema koga da nađe da pomogne i da mu plati.

“Nemam koga da nađem i da platim, prijatelju. Da platim dnevnicu 5.000. Sve to je prešlo 50-60 godina, a i 90 godina tamo ovaj krajnji komšija ima. I nema ko, tako je svuda”, objašnjava Trifunović.

Zato se komšije još oslanjaju na Radivoja, koga pozivaju da im obara stabla, nasadi sjekiru ili motiku na držalicu.

Trenutno zida kupatilo u prizemlju kuće, ali ne žuri, jer valja i predahnuti.

Pogledajte video:

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!