Nevjerovatna scena: Ženi za volanom pozlilo, nije mogla da zaustavi vozilo, a onda su se pojavili heroji (VIDEO)

Prema izvještaju policije, koleginica žene za volanom bila je u drugom automobilu i vidjela ju je naslonjenu na volan bez svijesti. Izašla je iz automobila i pojurila preko ulice, trčeći uz vozilo koleginice koja je izgubila svijest. Dok je trčala posred križanja mahala je rukama kako bi privukla pažnju drugih vozača. Pridružilo joj se nekoliko vozača koji su napustili svoja vozila pa su zajedničkim snagama zaustavili automobil dvadesetak metara dalje

Nevjerovatan snimak sa velike, prometne raskrsnice u Boynton Beachu na Floridi dijeli se društvenim mrežama, a prikazuje grupu nesebičnih i odvažnih ljudi koji su krenuli u akciju da pomognu ženi kojoj je pozlilo za vrijeme vožnje, saopštila je američka policija.

Incident se dogodio prije sedmicu, a video-zapis je objavila policija Boynton Beacha. Prikazuje kako crni automobil polagano klizi po sredini raskrsnice dok oko njega automobili jure.

Prema izvještaju policije, koleginica žene za volanom bila je u drugom automobilu i vidjela ju je naslonjenu na volan bez svijesti.

Izašla je iz automobila i pojurila preko ulice, trčeći uz vozilo koleginice koja je izgubila svijest. Dok je trčala posred križanja mahala je rukama kako bi privukla pažnju drugih vozača. Pridružilo joj se nekoliko vozača koji su napustili svoja vozila pa su zajedničkim snagama zaustavili automobil dvadesetak metara dalje.

Jedan od heroja bio je i štabni narednik američke vojske Juan Chavez.

“Kada sam čuo da je bez svijesti, pomislio sam da moram nešto da uradim”, kazao je, prenosi “Jutarnji list”.

Nakon što je grupa nesebičnih sudionika saobraćaja zaustavila automobil, Chavez se vratio u svoje vozilo kako bi uzeo alat za razbijanje prozora automobila žene kojoj je pozlilo.

Jedna žena je iz svog auta zgrabila bučicu za vježbanje, a muškarac koji je bio tu je njom razbio pozor pored stražnjeg sjedala. Drugi muškarac potom je ušao u auto i otključao suvozačeva vrata.

“U početku žena uopšte nije reagovala, ali je onda počela dolaziti sebi”, ispričao je Chavez.

Nesebični spasioci uspjeli su da odguraju automobil do obližnjeg parkirališta gdje je stigla pomoć.

Policija je objavila video jer želi da identifikuje sve građane koji su pomogli ženi.

“Oni su heroji i želimo daim odamo priznanje. Takođe želimo da upoznaju ženu kojoj su spasili život”, rekli su.

Ženi kojoj je pozlilo u međuvemenu se popravilo stanje i već vratila na posao.

Idi na VRH
error: Content is protected !!