Albanski parlament odbacio rezoluciju o Srebrenici

“Prije nekoliko dana ova gospoda su glasala protiv rezolucije kojom se osuđuje ruski genocid u Ukrajini. Danas nijesu prihvatili rezoluciju o osudi srpskog genocida u Bosni, sjutra neće prihvatiti da osude srpski genocid na Kosovu. Zašto? To su veze, obaveze, Vučić je iznad. To su ciljevi, zato smo danas obilježeni u albanskom parlamentu”, rekao je Šehu,

Albanski parlament odbacio je danas rezoluciju o priznanju genocida u Srebrenici, u Bosni i Hercegovini, prenosi Reporteri.

Protiv ove rezolucije glasao je 51 poslanik. Salji Beriša se poslije glasanja obratio Skupštini i optužio poslanike većine da su “glasali po nalogu Aleksandra Vučića”.

“Nikada nije postojala antialbanska Albanija kao za vrijeme Edija Rame”, rekao je Beriša.

Poslanik Tritan Šehu je rekao da je to gorak i ružan dan albanskog parlamenta.

“Mi smo jedini parlament koji nema formalni dokument kojim bi osudio genocid. To je dan koji stavlja težak trag na demokratski svijet. Prije nekoliko dana ova gospoda su glasala protiv rezolucije kojom se osuđuje ruski genocid u Ukrajini. Danas nijesu prihvatili rezoluciju o osudi srpskog genocida u Bosni, sjutra neće prihvatiti da osude srpski genocid na Kosovu. Zašto? To su veze, obaveze, Vučić je iznad. To su ciljevi, zato smo danas obilježeni u albanskom parlamentu”, rekao je Šehu, prenosi AntenaM.

Foto: Printscreen/AFP

Idi na VRH
error: Content is protected !!