Nekadašnja Miss BiH otvorila produkcijsku kompaniju u Americi: Moja nova strast

Krasila je brojne modne časopise poput „Glamour USA“, „Elle“… Pojavila se na “Miami Swimweeku”, ostvarila saradnju s jednim od najvećih modnih brendova, „Guess“, s kojim su sarađivale Klaudija Šifer, Karla Bruni, Adrijana Lima, Dženifer Lopez

Sarajka Emma Golijanin veće nekoliko godina živi u Americi gdje gradi uspješnu karijeru. Nakon pobjede na izboru Miss BiH za Miss planete Zemlje 2010. godine, uslijedio je Emmin streloviti uspon. Pojavila se na modnim pistama Barcelone, Milana, Istanbula, Dubaija, Maroka, Bejruta, nakon čega se odlučila ds sreću okuša u dalekoj Americi.

Krasila je brojne modne časopise poput „Glamour USA“, „Elle“… Pojavila se na “Miami Swimweeku”, ostvarila saradnju s jednim od najvećih modnih brendova, „Guess“, s kojim su sarađivale Klaudija Šifer, Karla Bruni, Adrijana Lima, Dženifer Lopez.

Sada je lijepa Emma odlučila da otvori novo životno poglavlje – otvorila je produkcijsku kompaniju o kojoj je govorila u razgovoru za „Avaz“. Otkrila je da li joj je bilo teško da se odluči za ovaj korak, koliko ima vremena da se posveti modelingu, položaju žena u svijeta biznisa i šoubiznisa u Americi, kako održava savršen izgled i s kim se sve druži u Americi.

“Produkcija je uvijek bila moja velika strast. Nisam uspjela ranije da se mnogo posvetim tome jer sam bila mnogo zauzeta modelingom, ali sam kroz rad u modnoj industriji zavoljela da radim iza kamere i počela se baviti kreativnom režijom. Kompaniju sam otvorila prošle godine i zove se “44 AEONS”. Imamo jako talentovanu ekipu i trenutno radimo da dalje izgradimo listu projekata”, istakla je Golijanin.

Da li je bilo teško da se odlučite na taj korak?

– Ne, to je najbolja odluka koju sam donijela. Mnogo sam uzbuđena zbog početka ovog novog poglavlja moje karijere.

Imate li u planu da proširite poslovanje na Balkan, da ne kažem u Bosnu i Hercegovinu?

– Naravno, želim da radim širom svijeta.

Kakav je položaj žene u svijetu biznisa i šoubiznisa u Americi?

– Mnoge se žene u Americi već dugo bore za jednaka prava u svim industrijama. Tako da je ovo dobro vrijeme za žene da započnu svoj biznis.

Kažete da se modelingom još uvijek bavite. Šta je aktuelno što se tiče tog Vašeg poziva?

– Trenutno radim kao producent i model za mnogo brendove s kojim već godinama radim. U julu je „Miami Swim Week“, za koji se lagano spremam.

Pored Fuada Backovića Deena, da li još ima neko iz Bosne i Hercegovine ili regiona s kim se družite u Americi?

– Imam prijatelja koji su s našeg područja. Deen je definitivno jedan od dražih i bližih ljudi u mom životu.

U aprilu ste proslavili 30. rođendan. Iz godine u godinu izgledate sve ljepše. ta je tajna Vašeg izgleda?

– Trening, meditacija, čitanje. Smatram da ljepota dolazi iznutra, ali sam naučila i kakva mi ishrana odgovara i koji proizvodi su najbolji za moju kožu i kosu.

Opišite sebe u tri riječi?

– Iskrena, strastvena, optimistična.

Koliko pazite na ishranu?

– Kada se pripremam za neko važnije snimanje ili revije kupaćih kostima mnogo sam disciplinovana i držim se stroge dijete koja će me dovesti u formu u kojoj želim da budem. Ostatak vremena volim da uživam u hrani i slatkišima.

Foto: Instagram

Idi na VRH
error: Content is protected !!