Bombastično otkriće njemačkog tužioca: “Imamo nove dokaze u slučaju nestanka Maddie NcCann”

Britanski tabloid The Sun piše da bi novi dokazi mogla biti vlakna iz ružičaste pidžame Eeyore Madeleine nakon što je bila sklonjena u stražnji dio kombija, iako Wolters insistira da dokazi “nisu forenzički”

Njemački tužilac koji vodi istragu o nestanku britanske djevojčice Madeleine McCann otkrio je da su pronađeni “novi dokazi” koji Nijemca Christiana Bruecknera povezuju s njenom otmicom, prenosi Daily Mail.

U razgovoru za portugalsku televiziju, na 15. godnu od njenog nestanka iz portugalskog ljetovališta Praia da Luz, tužilac Hans Christian Wolters rekao je da je siguran da je djevojčica ubijena i da je počinitelj upravo Brueckner (45).

Madeleine McCann (Foto: YouTube/Printscreen)

“Istraga je još uvijek u toku, pronašli smo neke nove činjenice, neke nove dokaze, nisu forenzički dokazi, ali su dokazi”, rekao je u intervjuu u emisiji Sabado (subota).

Njemački tužilac potom je ponovio tvrdnje iz 2020. godine da je Brueckner, osuđeni silovatelj, odgovoran za njeno ubistvo.

“Sigurni smo da je ubio Madeleine McCann. Ne mogu vam dati više detalja u ovom trenutku”, rekao je.

Britanski tabloid The Sun piše da bi novi dokazi mogla biti vlakna iz ružičaste pidžame Eeyore Madeleine nakon što je bila sklonjena u stražnji dio kombija, iako Wolters insistira da dokazi “nisu forenzički”.

Na pitanje voditeljke Sandre Felgueiras je li tačno da su istražitelji pronašli nešto od Madeleine McCann u njegovom kombiju, Wolters je odgovorio:

“Neću govoriti govoriti o detaljima istrage”.

Ali, na insistiranje voditeljke koja je rekla: “Ali ne možete poreći”, ipak je odgovorio:

“Neću poricati. Osumnjičeni još nije informisan o tome”.

Prema njemačkim zakonima, prenosi “Jutarnji list”, detalji policijske istrage ne mogu biti otkriveni u javnosti sve dok osumnjičeni i njegovi agvokati nisu upoznati s detaljima.

Prije dvije sedmice portugalsko tužilaštvo potvrdilo je da je Christian B. i službeno osumnjičen za nestanak britanske djevojčice iz apartmana u portugalskom ljetovalištu u maju 2007, kada je imala tri godine.

Christian B. trenutno je u zatvoru u Njemačkoj nakon što je osuđen za silovanje 72-godišnje žene 2005. godine – i to u istom gradu u kojemu je nestala malena Madeleine.

Njemački tužilac Wolters rekao je tada kako je ovakva odluka “očito donesena samo iz formalnih razloga, kako bi se spriječila zastara u Portugalu”.

Brueckner trenutno služi sedmogodišnju zatvorsku kaznu u Njemačkoj zbog silovanja. On je u više navrata negirao bilo kakvu umiješanost u Madeleinein nestanak. Nakon što je službeno postao osumnjičeni, postoji velika mogućnost da će iz Njemačke biti prebačen u Algarve na službeno ispitivanje.

Glavna fotografija: Christian Brueckner (YouTube/Printscreen)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!