“Gnusna desetorka”: Ministarstvo odbrane Ukrajine objavilo fotografije vojnika za koje se vjeruje da su počinili masakr u Buči

“Gnusna desetorka. Ova jedinica je još nagrađena za zločine i vraćena na ratište. Pravda za ratne zločince je neizbježna”, saopštili su na Twitteru i priložili fotografije

Ukrajinsko ministarstvo odbrane objavilo je fotografije deset ruskih vojnika iz 64. brigade koji su navodno počinili masakr u Buči, prenosi Euronews.

“Gnusna desetorka. Ova jedinica je još nagrađena za zločine i vraćena na ratište. Pravda za ratne zločince je neizbježna”, saopštili su na Twitteru i priložili fotografije.

Foto: Twitter/Printscreen

Vladimir Putin je dodijelio ordenje jedinici za koju se vjeruje da je počinila zločine u Buči.

“Odlučne i vješte akcije pripadnika brigade tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini primjer su izvršenja vojnog zadatka, hrabrosti, odlučnosti i velikog profesionalizma”, napisao je Putin u poruci vojnicima. Kremlj ne precizira gdje se oni sada nalaze, koja je njihova misija ili gdje su raspoređeni.

Nakon povlačenja ruskih trupa, na ulicama Buče pronađeni su mrtvi ljudi u civilu, neki sa vezanim rukama. Masakr je digao buru u svijetu.

Uprkos ogromnim dokazima, Rusija nastavlja da poriče ubistvo stotina civila u Buči, piše “Blic”.

Glavna fotografija: Ministarstvo odbrane Ukrajine

 

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!