Da li rat stiže u rusko dvorište? Gore vojni instituti i skladišta municije, tonu brodovi, umiru oligarsi: “To je karma!”

Požari poslednjih dana izbijaju iz čista mira na mnogo manje očekivanim mestima: na ratnim brodovima, vojnim institutima, skladištima nafte i municije i sličnim lokacijama od strateškog značaja za ruske oružane snage i njihovo ratovanje u Ukrajini

Čini se da je sezona požara stigla u Rusiju. Ali, ove godine nisu samo požari u Sibiru koji nekontrolisano bukte poslednjih dana, navodno zato što je vazduhoplovstvo koje ih obično otkriva i gasi zauzeto invazijom na Ukrajinu, piše “Blic”.

Požari poslednjih dana izbijaju iz čista mira na mnogo manje očekivanim mestima: na ratnim brodovima, vojnim institutima, skladištima nafte i municije i sličnim lokacijama od strateškog značaja za ruske oružane snage i njihovo ratovanje u Ukrajini.

Podsjetimo, prošlog četvrtka je izbio požar u Centralnom istraživačkom institutu Vazduhoplovnih snaga Rusije, u gradu Tver na sjeverozapadu zemlje. Do kraja dana, broj poginulih u požaru porastao je na sedam, uz mnogo više povrijeđenih, a očevici su rekli televiziji da je nekoliko zaposlenih u institutu moralo da skače kroz prozore sa viših spratova zgrade, čiji se krov na kraju srušio.

Ruska novinska agencija je odmah javila da je najvjerovatniji uzrok požara kvar na starim električnim instalacijama, odnosno da nije riječ o vazdušnom ili raketnom napadu ili sabotaži. Međutim, svakako je zanimljiva činjenica da je riječ o vojnom institutu zaduženom za razvoj i unapređenje protivvazdušnih sistema. Među sistemima na kojima je radio navodno su bili savremeni ruski protivvazdušni i protivraketni sistem S-400, kao i balističke rakete Iskander.

Kompletan tekst pročitajte OVDJE.

Idi na VRH
error: Content is protected !!