Prvi put posle 15 godina muškarac osumnjičen za nestanak Medlin Meken, roditelji ne gube nadu da je živa

Portugalski tužioci su prvi put poslije 15 godina imenovali zvanično osumnjičenog za nestanak devojčice. Prvi osumnjičeni bili su njeni roditelji, Kejt i Geri Meken, ali su kasnije oslobođeni sumnje

Roditelji Medlin Meken pozdravili su vijest, nakon što je Kristijan Brinker zvanično proglašen za glavnog osumnjičenog za nestanak njihove ććerke. Roditelji Medlin koja je nestala prije 15 godina u Portugalu, Kejt i Džeri Meken, rekli su da se i dalje nadaju da će se jednog dana ponovo susresti sa svojom ćerkom.

Kristijan Brinker (Foto: Printscreen)

Kristijanu B. (44), je ranije ove nedjelje u njegovoj njemačkoj zatvorskoj ćeliji rečeno da je sada “arguido” u Portugalu. Arguido u stvari znači osumnjičen, što podrazumijeva da ga portugalska policija tretira kao nešto više od svjedoka, ali još nije optužen ili uhapšen, piše “The Sun”.

U cijelom saopštenju, potpisanom “Kejt i Džeri” stoji: “Pozdravljamo vijest da su portugalske vlasti proglasile Njemca ‘arguidom’ u vezi sa nestankom naše voljene ćerke Medlin. Ovo pokazuje napredak u istrazi koju vode portugalske, njemačke i britanske vlasti. Metropolitenska policija nas obavještava o razvoju događaja. Iako je mogućnost mala, nismo izgubili nadu da je Medlin još živa i da ćemo se ponovo sa njom sresti”, stoji u saopštenju.

Medlin je nestala prije 15 godina dok je bila na odmoru sa porodicom u Portugalu.

NAPREDAK U ISTRAZI

Portugal ima ograničenje od 15 godina za saslušanje u vezi sa optužbama za ubistvo – što znači da bi policija imala smanjen rizik od osude osumnjičenog nakon sledećeg mjeseca, piše “Blic”.

Vijest dolazi nakon što je portugalska policija rekla da će nastaviti da istražuje nestanak Medlin, pošto je Met policija okončala istragu.

I RODITELJI BILI “ARGUIDO”

Roditelji Džeri i Kejt Meken ostavili su svoje troje dece, uključujući i blizance Šona i Ameli, da spavaju u svom stanu dok su večerali u tapas baru udaljenom 120 metara. Kada se Kejt vratila da provjeri djecu oko 22 sata te večeri, otkrila je da Medlin nije u svom krevetu i da je nestala. U septembru te godine, Džeri i Kejt, oboje ljekari, su senzacionalno imenovani kao „arguidos” ili „osumnjičeni” od strane portugalske policije.

Sledećeg ljeta istražitelji u Portugalu su ih oslobodili jer su istražili sve okolnosti u kojima bi oni mogli da budu dovedeni u vezu sa nestankom.

Glavna fotografija: Medlin Meken (Printscreen)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!