Abazović: Uhapšeni policajac Darko Lalović trebao je da bude dio mog obezbjeđenja

“Znao sam dosta stvari i znam dosta stvari. Između ostalog, evo jedna ekskluziva, da je policijac Lalović trebao, vjerovatno po zadatku, da bude dio mog ličnog obezbjeđenja. Sve i da sam znao, niko ne može ništa da uradi, jedina relativna institucija u ovoj državi je Glavni specijalni tužilac”, kazao je Abazovi

Uhapšeni policajac Darko Lalović, koji je bio zadužen za obezbjeđenje Vesne Medenice, trebalo je po zadatku da bude dio ličnog obezbjeđenja dosadašnjeg potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića. To je kazao Abazović u intervjuu za TVCG, koji je na programu u 20 sati.

“Znao sam dosta stvari i znam dosta stvari. Između ostalog, evo jedna ekskluziva, da je policijac Lalović trebao, vjerovatno po zadatku, da bude dio mog ličnog obezbjeđenja. Sve i da sam znao, niko ne može ništa da uradi, jedina relativna institucija u ovoj državi je Glavni specijalni tužilac”, kazao je Abazović.

ZAHTJEV ZA SJEDNICU POSLAT BRANKI BOŠNJAK

Nakon što je Strahinja Bulajić podnio ostavku na pozicije potpredsjednika i poslanika u Skupštini Crne Gore, Abazović kaže da je sada moguće da neko drugi zakaže sjednicu parlamenta.

“Nismo znali da će gospodin Bulajić podnijeti ostavku. Trebao je danas da se održi Kolegijum na kojem bi bio podnijet zahtjev za zakazivanje sjednice za sljedeću srijedu, ali s obzirom na novu novu okolnost. Taj zahtjev je podnijet za sjutra, upućen je potpredsjednici Branki Bošnjak i nadam se da će svi klubovi poslanika doći do dogovora da se naredne sedmice, odmah poslije Vaskrsa, zakaže sjednica na kojoj bi se birala 43. Vlada Crne Gore”, rekao je Abazović.

Ostavka Bulajić, kako je kazao, govori o korektnosti i društvenoj odgovornosti.

“Samim tim, otvorio je put da neko drugi od potpredsjednika zakaže sjednicu. Bilo bi jako ružno da bilo koji pojedinac zaključa državni parlament”, naglasio je Abazović.

MORAMO DA POSTANEMO DRUŠTVO KOMPROMISA

Kada je riječ o Vladi Zdravka Krivokapića, on je kazao da je oborena jer nije imala komunikaciju sa poslanicima u Skupštini.

“To će da bude izazov i za novu Vladu. Moramo da postanemo društvo kompromisa. U drugim ljudima da ne vidimo neprijatelje i izdajnike, nego da pronalazimo rješenja koja su dobra za društvo. Naravno, to ne znači da ćemo oko svih pitanja biti saglasni, nego treba otvoriti dijalog oko pitanja u vezi kojih imamo dileme”, istakao je Abazović.

Sama činjenica da se došlo do manjinske vlade, kako je dodao, je jedna stepenica ka stvaranju društva kompromisa.

“OTKLON OD SVAĐALAČKE POLITIKE”

“Sve što sam radio u politici do sada, bio je otklon od onoga što je bila matrica, ne samo u Crnoj Gori, nego i u zemljama regiona”, rekao je.

“Trudiću se da imam otklon od politike koja je svađalačka, koja vodi do polarizacije društva i izazivanja netrpeljivosti. Biram put koji je teži, za koji sam siguran i vjerujem da Crnu Goru može da učini evropskom državom”, rekao je Abazović.

Kazao je da brojni ljudi kojima je iznosio ideje nisu vjerovali.

“Nisu vjerovali da ćemo imati ekspertsku vladu, pa smo je imali. Nisu vjerovali da ćemo imati manjsinku vladu, pa je sada imamo. Isto tako brojni građani ne vjeruju da možemo da se pomirimo i budemo država punopravna članica EU”, istakao je Abazović.

ISKORISTITI ŠANSU ZA ČLANSTVO U EU

Abazović je kazao da svi poslanici treba da razumiju novonastale okolnosti usljed agresije Rusije na Ukrajinu. Kao je rekao, izazvana je velika krizu, ali za države poput Crne Gore otvorene su nove perspektive.

“Vjerujem da postoji mnogo veći senzibilitet za kandidate za članstvo u EU. Ako ovu šansu, koja se nekako nametnula, da nekako valorizujemo. Moramo da nađemo konsenzus oko nekih stvari”, naglasio je mandatar i poručio da je Vlada spremna da odmah otvori politički dijalog i sa opozicijom.

Kada je riječ o investicijama, on je kazao da moramo da postanemo države gdje se lakše dolazi do njihovih realizacija i dodao da je optimističan što se tiče turističke sezone.

Podsjetio je da je razgovarao sa predstavnicima velike IT kompanije.

“Ono što mislim da nam je na dohvat ruke i da bi Vlada mogla da uradi odmah, je da dovede veliku renomiranu svjetsku kompaniju iz IT sektora u Crnu Goru. Možemo da dobijemo 400 visoko plaćenih IT inženjera u Crnu Goru i njihov uticaj bi bio i na sektor obrazovanja ali i druge”, rekao je Abazović, piše rtcg.me.

Foto: Printscreen/RTCG

Idi na VRH
error: Content is protected !!