Naložena ekshumacija tijela Muamera Zukorlića zbog sumnji da je otrovan

“U sklopu istrage uzeta je izjava od Usame Zukorlića, a potom i dat nalog da se izvrši ekshumacija tijela pokojnog Muamera Zukorlića, sa čim se porodica saglasila. Tačan dan ekshumacije još nije poznat, ali će biti vrlo brzo”, rečeno je radiju Sto plus u Višem javnom tužilaštvu

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru naložilo je ekshumaciju tijela bivšeg predsjednika Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića, u sklopu istrage o utvrđivanju uzroka njegove smrti, saznaje novopazarski radio Sto plus.

Tužilaštvo je u ponedjeljak zadužilo predmet i postupa po krivičnoj prijavi koju je Republičkom javnom tužilaštvu podnio Zukorlićev sin, Usame.

On je RJT tada predao i laboratorijske nalaze koji, kako je ranije rekao, pokazuju da njegov otac nije umro prirodnom smrću, već da je otrovan.

“U sklopu istrage uzeta je izjava od Usame Zukorlića, a potom i dat nalog da se izvrši ekshumacija tijela pokojnog Muamera Zukorlića, sa čim se porodica saglasila. Tačan dan ekshumacije još nije poznat, ali će biti vrlo brzo”, rečeno je tom radiju u Višem javnom tužilaštvu.

Usame Zukorlić, koji je naslijedio oca na čelu partije, u obraćanju javnosti rekao da je jedna laboratorija utvrdila da postoji visoka vjerovatnoća da je Muamer otrovan teškim metalima, a druga laboratorija da je otrovan hranom.

Bivši sandžački muftija preminuo je iznenada 6. novembra, u 51. godini.

Kao uzrok smrti tada je navođen srčani udar.

Foto: Printscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!