Nakon tvrdnji da je muftija otrovan, Elma Elfić Zukorlić angažovala advokate

“Takođe se zahvaljujem medijima na razumijevanju da ovih dana ne mogu davati izjave, jer mi je trenutni prioritet zdravlje moje maloljetne djece, koja su prethodnih dana pretrpjela traumu, posebno maloljetni sin Amir, koji je bio na pres konferenciji, saznavši da im je otac možda otrovan”, kazala je Elma

Elma Elfić Zukorlić, druga žena pokojnog muftije i lidera Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića, najavila je da će postupak ekshumacije i obdukcije njegovog tela u ime njene dece i njeno ime pratiti advokati koje će angažovati.

Usame Zukorlić, muftijin sin iz braka sa Umejom, prije nekoliko dana je na konferenciji za medije rekao da su iz dvije nezavisne laboratorije dobili nalaze koji ukazuju da je njegov otac otrovan.

Elma nakon konferencije za medije nije krila da je iznenađena, ne samo dobijenim rezultatima već i činjenicom da su takve analize uopšte rađene, a sada se posebno zahvalila svim medijima koji su “bili uz nju” ovih dana.

“Ovom prilikom želim da se zahvalim svim medijima u zemlji i regionu koji su ovih dana bili uz mene i moju djecu i omogućili nam da se čuje i naš glas nakon iznijetih informacija da postoji sumnja da je otac moje dece, moj suprug, akademik Muamer Zukorlić umro usljed posljedica trovanja”, navela je Elma na svom profilu na Instagramu.

Medijima se ujedno zahvalila na razumijevanju što ovih dana ne može davati izjave.

“Takođe se zahvaljujem medijima na razumijevanju da ovih dana ne mogu davati izjave, jer mi je trenutni prioritet zdravlje moje maloljetne djece, koja su prethodnih dana pretrpjela traumu, posebno maloljetni sin Amir, koji je bio na pres konferenciji, saznavši da im je otac možda otrovan”, kazala je Elma.

Rekla je da je raduje činjenica da su relevantni državni organi Republike Srbije preduzeli sve neophodne mjere da “istina što prije bude dostupna porodici i javnosti” koja je veoma uznemirena ovih dana.

“Cjelokupni postupak eskhumacije i obdukcije u ime mene i moje djece pratiće angažovani advokati” dodala je Elma, piše “Kurir”.

Muftija Muamer Zukorlić iznenada je umro 6. novembra u 51. godini. Zvanično je navedeno da je smrt nastupila kao posljedica srčanog udara.

Usame Zukorlić, koji je naslijedio oca na čelu SPP, nakon tvrdnji da je muftija otrovan, pokrenuo je krivičnu prijavu kod nadležnih državnih organa, od kojih, kako je rekao, očekuje hitne i konkretne korake radi utvrđivanja uzroka smrti i eventualne umiješanosti ljudskog faktora.

Foto: Elma Elfić Zukorlić (Instagram)


Idi na VRH
error: Content is protected !!