Porodica iz Berlina obezbijedila 3.000 paketa humanitarne pomoći

“Kroz pomenutu pomoć, najugroženijim kategorijama biće dopremljena hrana – konzervirana hrana, tjestenina, ulje, šećer, gotove supe, a Crveni krst Crne Gore će, kao dopunu ovoj pomoći, opredijeliti higijenske pakete koji su neophodni za održavanje lične higijene”, saopšteno je iz CKCG

Porodica iz Berlina, porijeklom iz Crne Gore, je posredstvom Crvenog krsta Crne Gore (CKCG) obezbijedila 3.000 paketa humanitarne pomoći.

Paketi sadrže namirnice, a u narednim danima biće dopremljeni svim opštinskim organizacijama Crvenog krsta, a potom distribuirani porodicama i pojedincima u stanju socijalne potrebe.

“Jedina i istinska želja ove porodice, godinama unazad, jeste da ublaži patnju svojih sunarodnika izazvanu siromaštvom i pruži neophodnu podršku porodicama koje zaista žive u teškim uslovima i nemaju mogućnost da prehrane svoje članove. Kroz pomenutu pomoć, najugroženijim kategorijama biće dopremljena hrana – konzervirana hrana, tjestenina, ulje, šećer, gotove supe, a Crveni krst Crne Gore će, kao dopunu ovoj pomoći, opredijeliti higijenske pakete koji su neophodni za održavanje lične higijene”, saopšteno je iz CKCG.

Generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak zahvalila je na vrijednoj donaciji porodici iz Berlina.

“Hvala na posvećenosti i želji da doprinesete i ostvarivanju humanitarne misije Crvenog krsta. Ujedno, želim istaći vaš primjer kao motivacioni svim budućim donatorima, privrednim subjektima, organizacijama, udruženjima, građanima. Stoga, molim sve zainteresovane subjekte da se uključe, doniraju i pomognu smanjenju siromaštva u Crnoj Gori,“ piše u saopštenju.

Foto: CKCG

Idi na VRH
error: Content is protected !!