Mačka je htjela da pacovu otme hranu, ali ju je njegov stav odvratio od namjere (VIDEO)

Stvar je, vrlo vjerovatno, u stavu glodara. Ako se ponaša kao plijen, postaje plijen. Ali, ako ima stav i posmatra sve oko sebe kao manje vrijedne, tada će ga se svi bojati. Uključujući i njegove prirodne neprijatelje

Mačke i pacovi su prirodni neprijatelji. Mogu, doduše, da nauče da žive zajedno, ali osim u tim okolnostima, mačke će na pacove gledati kao na plijen. To je, jednostavno, tako.

Međutim, ponekad postoje izuzeci. Stvar je, vrlo vjerovatno, u stavu glodara. Ako se ponaša kao plijen, postaje plijen. Ali, ako ima stav i posmatra sve oko sebe kao manje vrijedne, tada će ga se svi bojati. Uključujući i njegove prirodne neprijatelje.

Snimak koji je na Facebooku pogledalo gotovo 200.000 ljudi pokazuje mačku i pacova na ulici. On se hrani iz zdjelice iz koje bi, jasno je, i ona rado nešto pojela. Premda tu želju jasno izražava, miš je potpuno ignoriše. Kada ona, očito posve izluđena mirisom hrane i bezobrazlukom miša, krene prema zdjeli, mali sivonja joj jasno daje do znanja da to njeno ponašanje neće tolerisati, piše “Jutarnji list”.

Ono što je još nevjerovatno jeste da ga je mačka poslušala, očigledno preplašena njegovim ponašanjem.

Očito kod životinja ponekad jedino što je važno nije nečija veličina ili snaga, nego njegov stav.

Pogledajte na linku:

https://www.jutarnji.hr/vaumijau/viral/video-macka-je-htjela-ukrasti-hranu-stakoru-ali-on-to-nije-imao-namjeru-dozvoliti-15174041

Idi na VRH
error: Content is protected !!