Vlada ni danas nije uvela sankcije Rusiji

To je bila prva tačka dnevnog reda, ali predlog premijera Zdravka Krivokapića nije dobio podršku za njeno usvajanje

Vlada Crne Gore nije na današnjoj sjednici usvojila Predlog odluke o obrazovanju koordinacionog tijela za praćenje uvođenja i primjene međunarodnih mjera povodom krize u Ukrajini, saznaju “Vijesti”.

To je bila prva tačka dnevnog reda, ali predlog premijera Zdravka Krivokapića nije dobio podršku za njeno usvajanje.

I da je usvojena, to ne bi značilo utvrđivanje političke odluke o prihvatanju prethodne odluke Evropskog savjeta o uvođenju i proširenja sankcija Rusiji zbog invazije na Ukrajinu.

To se od Crne Gore očekuje kao zemlje kandidata za članstvo u Evropskoj uniji (EU).

Vlada bi, shodno Zakonu o restriktivnim mjerama, trebalo prvo da donese odluku kojom prihvata odluke Evropske unije o restriktivnim mjerama prema Rusiji.

Potpredsjednik Vlade, mandatar za sastav nove vlade i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je ranije danas da “ako se bude ostalo pri onome što je stav premijera i način, danas Vlada neće donijeti odluku o sankcijama Rusiji.”

Međutim, ta odluka nije uvrštena na dnevni red sjednice Vlade već je umjesto toga predloženo usvajanje Predloga odluke o obrazovanju Koordinacionog tijela za praćenje uvođenja i primjene međunarodnih mjera povodom krize u Ukrajini.

Foto: Sa jedne od prethodnih sjednica Vlade (GOV.ME)

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!