Njujork: Naši ljudi, Ćazim i Louie Suljović, izbodeni nožem dok su spasavali napadnutu ženu, policija: Oni su heroji (VIDEO)

Louie je jednom uboden nožem u leđa, a njegov otac devet puta. Ćazim je povrijeđen u predjelu pluća, ali su, upkos tome, dvojicu od trojice napadača držali do dolaska policije, dok treći je pobegao sa lica mesta. Zatim su sa policijom otišli do obližnje bolnice Elmhurst, gde su oni i žrtva, žena koja tek treba da bude identifikovana, zadržana na liječenju

Louie Suljović (38) i njegov 68-godišnji otac Ćazim izbodeni su 10 puta nožem dok su pokušavali da spasu ženu (61) koja je opljačkana ispred njihove picerije u Queensu.

Louie, veteran američke vojske, rekao je da je radio za šankom u subotu uveče kada je začuo oca Ćazima koji je vikao „u pomoć“.

Suljović je za ABC 7 kazao da je njegov otac vidio kako trojica muškaraca nožem i napadaju stariju ženu ispred picerije.

„Krenuo je za njima i dozivao me,. Obojica smo ih jurili niz blok“, rekao je Suljović.

Louie je jednom uboden nožem u leđa, a njegov otac devet puta. Ćazim je povrijeđen u predjelu pluća, ali su, upkos tome, dvojicu od trojice napadača držali do dolaska policije, dok treći je pobegao sa lica mesta.

Zatim su sa policijom otišli ​​do obližnje bolnice Elmhurst, gde su oni i žrtva, žena koja tek treba da bude identifikovana, zadržana na liječenju.

Policija Njujorka nazvala je Suljoviće lokalnim herojima, ističuću da je ugostitelj donirao obroke osoblju bolnice Elmhurst i radnicima hitne pomoći tokom pandemije.

„On i njegov otac su među najboljima koje Njujork može da ponudi. Zahvaljujemo im se na hrabrosti i želimo im brz oporavak”, navodi se u saopštenju 110. stanice NIPD-a.

Sigurnosne kamere u blizini mesta incidenta pokazuju trojicu muškaraca koji su te noći pratili žrtvu.

Žena, koja govori samo korejski, rekla je za ABC 7 da se sjeća da su je napadači gurnuli otpozadi i oborili na zemlju, izboli je nožem i ukrali torbu.

Robert What (30) i Supreme Gooding (18) uhapšeni su i optuženi za pljačku, napad i posjedovanje oružja.

GoFundMe stranica objavila je apel za pomoć Suljovićima za medicinske troškove, a od utorka veče je sakupljeno više od 328.000 dolara.

Foto: Louie Suljović (Printscreen)

Idi na VRH

error: Content is protected !!