Dino Merlin objavio novu pjesmu “Krive karte”: Prvi put sam ogolio dušu

“Ne tako davno sam povrijedio osobu do koje mi je stalo, ja sam eksplozivan. Nisam birao taj put, taj put je birao mene. Zastao sam i zamolio tu osobu da mi oprosti. Treba znati reći: “Izvini, do mene je”. Ova pjesma je moje “izvini”. Ja najbolje govorim kada pišem pjesme”

Dino Merlin objavio je danas novu pjesmu, “Krive karte”, a promocija je upriličena u BHRT domu. Kao i inače, Merlin je autor muzike i teksta.

“Ovo je pjesma u kojoj sam prvi put ogolio dušu. Ne tako davno sam povrijedio osobu do koje mi je stalo, ja sam eksplozivan. Nisam birao taj put, taj put je birao mene. Zastao sam i zamolio tu osobu da mi oprosti. Treba znati reći: “Izvini, do mene je”. Ova pjesma je moje “izvini”. Ja najbolje govorim kada pišem pjesme. Teška priča, ali sam sve ispričao kroz pjesmu. Život nam podjeli krive karte, šta mi možemo uraditi. Stati i razmisliti, imamo prave ruke imamo odlučnost da promijenimo sebe. Ovo su moje krive karte koje će napraviti bolji svijet”, poručio je Merlin.

“Danas smo u kući u kojoj sam i ja, kao i brojne generacije umjetnika i novinara, imao svoje početke. Biće generacijska sramota ako u ovoj kući prestane da gori svjetlo”, rekao je, prenosi “Avaz”.

“Krive karte” i “Kako da ti kažem” nazivi su dvije pjesme o jednoj priči. Priči o opraštanju i iskupljenju. Priči o srušenim mostovima među ljudima, mostovima koje ponovo treba graditi.

Objavio je novu pjesmu i spot. Novi singl s istim tekstom dobio je dvije verzije; jednu potpuno umjetničku, omotanu u ruho balade nazvanu „Krive karte“, a drugu, življu, plesniju, energičniju, naziva „Kako da ti kažem“. Jer, kako je kazao, neko ljubav i emocije proživljava sasvim romantično, a neko izgara od energije i strasti.

Idi na VRH
error: Content is protected !!