Zamjenik generalnog sekretara Vlade pijan izazvao udes službenim vozilom, osuđen na šest mjeseci uslovno

Kandić je prethodno zaključio sporazum o priznanju krivice, tj. da je dana 02.05.2021. godine, pod dejstvom alkohola, u pijanom stanju pri koncentraciju od 1,56% apsolutnog alkohola u krvi, upravljajući vozilom Vlade Crne Gore marke “mercedes”, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, ugrozio saobraćaj i doveo u opasnost život i tijelo ljudi, a kojom prilikom je između ostalog, oštećena P.B, saputnik u drugom vozilu zadobila laku tjelesnu povredu

Osnovni sud u Podgorici potvrdio je sporazum kojim su zamjenik generalnog sekretara Vlade Nikola Kandić i njegov vozač Aleksa Ćirović, zbog udesa državnim “mercedesom” osuđeni uslovno na šest mjeseci zatvora.

U zatvor neće ići ako u naredne tri, odnosno dvije godine, ne počine krivično djelo, pišu „Vijesti”.

“Presudom Osnovnog suda u Podgorici od 29.03.2022. godine, okrivljenom Nikoli Kandiću, inače zamjeniku generalnog sekretara Vlade Crne Gore, izrečena je uslovna osuda i to šest mjeseci kazne zatvora uslovno za tri godine, zbog krivičnog djela ugrožavanje javnog saobraćaja. Kandić je prethodno zaključio sporazum o priznanju krivice, tj. da je dana 02.05.2021. godine, pod dejstvom alkohola, u pijanom stanju pri koncentraciju od 1,56% apsolutnog alkohola u krvi, upravljajući vozilom Vlade Crne Gore marke “mercedes”, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, ugrozio saobraćaj i doveo u opasnost život i tijelo ljudi, a kojom prilikom je između ostalog, oštećena P.B, saputnik u drugom vozilu zadobila laku tjelesnu povredu. Njegovom vozaču, okrivljenom Aleksi Ćiroviću, izrečena je uslovna osuda i to kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci uslovno na dvije godine, zbog krivičnog djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja”, saopštila je sudija portparol Ivana Becić.

U saopštenju piše da je Ćirović prethodno priznao da je doveo u zabludu nadležni organ:

“Na način što je nakon napuštanja lica mjesta od strane Kandića, policijskom službeniku saopštio da je on upravljao kritičnom prilikom službenim vozilom Vlade Crne Gore, iako je upravljao Kandić, a na osnovu čijeg iskaza je sačinjen i ovjeren zapisnik o uviđaju ove saobraćajne nezgode”.

Foto: Vladin “mercedes” koji je učestvovao u udesu (Privatna arhiva)

Idi na VRH
error: Content is protected !!