Izašao novi broj časopisa „Identitet”

Novo izdanje otvara prilog iz Hrvatske u kojem Nenad Stevović donosi ekskluzivni intervju sa slikarem Dimitrijem Popovićem

Iz štampe je izašao sedmi broj „Identiteta”, časopisa za kulturu, nauku, politiku, istorijska i društvena pitanja crnogorske dijaspore.

Novo izdanje otvara prilog iz Hrvatske u kojem Nenad Stevović donosi ekskluzivni intervju sa slikarem Dimitrijem Popovićem.

Iz Njemačke, u tekstu pod naslovom „Njemci i Crnogorci”, dr Nenad Popović sublimira 1600 godina odnosa dvije nacije, a skandinavsku iseljeničku priču iz Švedske donosi Dragan Smolović.

Magistrand Alek Barović iz Dablina piše o crnogorskim političkim emigrantima u Irskoj između dva svjetska rata, dok iz Skoplja podršku „Identitetu” šalje makedonski intelektualac Janko Nikolovski.

Iz Srbije Dušan Žugić predstavlja crnogorsku zajednicu iz Topličkog kraja, a dr Milan Gašović u rubrici Antifašizam govori o životnom putu Vidoja Žarkovića.

Povodom tri izložbe art projekta „Što je nama naša borba dala?”, tekst potpisuje istoričarka umjetnosti dr Anastazija Miranović, dok nekrolog akedemiku Miloradu Nikčeviću čitamo iz pera doktoranda filologije Aleksandra Radomana.

Iz  Buenos Ajresa magistand Dragana Otašević predstavlja projekat Crnogorski razgovori u Latinskoj Americi.

Dr Srđa Martinović piše o Crnogorcima u američkoj vojsci, a diplomata Dejan Vuković donosi prilog iz istorije crnogorskog iseljeništva.

Tu su i prilozi sa promocija romana italijanske književnice Aleksandre Skvarte u Crnoj Gori, sa druge likovne kolonije „Lovćenački koloriti” i sa sedmog Internacionalnog sajma knjiga u Podgorici, dok su u rubrici Crnogorska emigrantska poezija objavljeni stihovi Ivana Jakšina Brajovića.

Časopis „Identitet” izlazi periodično, izdavač je „Crnogorski identitet” sa Cetinja, a glavni i odgovorni urednik Nenad Stevović.

Idi na VRH
error: Content is protected !!