Will Smith se izvinio Chrisu Rocku, Akademija otvorila istragu

„Želio bih da ti se javno izvinim, Chris“, napisao je Smith. „Bio sam izvan sebe i pogriješio sam“

Glumac Will Smith se, ipak, izvinio Chrisu Rocku zato što ga je ošamario na dodjeli Oscara nakon što se komičar neprimjereno našalio na račun Smithove supruge, javlja Reuters.

Smith je u objavi na Instagramu naveo da je njegovo ponašanje na svečanosti dodjele nagrada bilo „neprihvatljivo i neoprostivo“.

„Želio bih da ti se javno izvinim, Chris“, napisao je Smith. „Bio sam izvan sebe i pogriješio sam“.

Tokom svog govora Rock se neprimjereno našalio na račun Jade Pinkett Smith zbog njene frizure. Uporedio ju je s G.I. Jane, popularnim filmskim likom kojeg je na velikom platnu otjelotvorila na ćelavo obrijana Demi Moore.

„Jade, volim te! G.I. drugi nastavak, jedva čekam da vidim“, kazao je Rock. Međutim, njegova šala je teško pala Willu jer se Jade već neko vrijeme bori se s bolešću zbog koje na djelovima glave ostaje bez kose, o čemu je i javno govorila.

Smith se potom popeo na pozornicu i udario Rocka u lice. Manje od sat vremena kasnije, Smith je osvojio nagradu za najboljeg glumca za ulogu u “Kralju Richardu”.

„Šale na moj račun dio su posla, ali šala o Jadinom zdravstvenom stanju bila je previše za mene i emotivno sam reagovao. Stidim se, moji postupci nisu ukazivali na čovjeka kakav želim da budem“, poručio je Smith.

AKADEMIJA OTVORILA ISTRAGU

Ranije je Akademija filmske nauke umjetnosti, koja broji 9.900 članova, osudila Smithove postupke poručivši da razmatra stvar.

„Službeno smo počeli istragu incidenta i istražićemo dalje radnje i posljedice u skladu s našim pravilnikom, standardima ponašanja i kalifornijskim zakonom“, dodala je Akademija.

Kršenja pravilnika mogu rezultirati suspenzijom ili izbacivanjem iz Akademije, oduzimanjem nagrade ili suspenzijom za buduće nagrade, prenosi Hina.

SAG-AFTRA, sindikat koji zastupa glumce, nazvao je Smithove postupke „neprihvatljivim“ i rekao da je bio u kontaktu s Akademijom i televizijskom kućom ABC kako bi „osigurao da se ovo ponašanje na odgovarajući način riješi“.

Ovakvo ponašanje Smitha bi moglo stajati izvrsne glumačke reputacije u Hollywoodu, ali ne i kaznene prijave, barem zasad, jer je policija u Los Angelesu objavila da je Rock odbio da podnese prijavu policiji.

PONUĐEN IM I OKRŠAJ U RINGU

U međuvremenu se, prema Reutersu, oglasio i bokserski promoter Jake Paul koji je ponudio Willu Smithu i Chrisu Rocku po 15 miliona dolara da uđu u ring i izmire svoje nesuglasice.

„Imam 15 miliona dolara za Willa Smitha i 15 miliona za Chrisa Rocka“, napisao je Paul, koji vodi Most Valuable Promotions, na Twitteru.

„Učinimo to u avgustu. Neka me netko što prije nazove telefonom“, dodao je.

Premda je svima jasno da su mali izgledni za „bokserski okršaj“, američki mediji navode da bi 53-godišnji Smith, koji je 2001. glumio legendarnog boksera Muhammada Alija u biografskom filmu “Ali”, imao veliku prednost u odnosu na četiri godine starijeg komičara kada su u pitanju godine, visina i težina.

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!