Ukrajinci objavili snimak napada na rusku tenkovsku kolonu, tvrde da su likvidirali još jednog visokog oficira (VIDEO)

Ukrajinske oružane snage podijelile su snimke obračuna, na kojima se vidi niz uništenih vozila. Ruske snage približavaju se Kijevu sa sjeveroistoka i istoka u nastojanju da dovrše opsadu glavnog grada, no ukrajinsko protutenkovsko oružje do sada ih je uspješno odvraćalo

Ukrajinska vojska tvrdi da je porazila ruske snage na periferiji Kijeva i ondje likvidirala jednog ruskog zapovjednika.

“Ubijen je zapovjednik okupatorske pukovnije, pukovnik Zaharov. Tokom bitke u okrugu Brovary stradala je taktička grupa (BTGr) 6. tenkovske pukovnije (Čebarkul) 90. tenkovske divizije Srednjeg zapovjedništva. Imaju značajne gubitke osoblja i opreme, objavilo je ukrajinsko ministarstvo obrane.

CNN je geolocirao i provjerio video koji je podijelilo ministarstvo obrane na kojem se vidi kolona ruskih tenkova koji su se našli pod žestokom vatrom te njezino povlačenje.

Ukrajinske oružane snage podijelile su snimke obračuna, na kojima se vidi niz uništenih vozila. Ruske snage približavaju se Kijevu sa sjeveroistoka i istoka u nastojanju da dovrše opsadu glavnog grada, no ukrajinsko protutenkovsko oružje do sada ih je uspješno odvraćalo, prenosi Jutarnji list. 

Idi na VRH
error: Content is protected !!