Švedska: Pronađeno tijelo u jezeru, sumnja se da je Amela Kalač

“Nije identifikovana, ali smo obavijestili rođake ove nestale žene, ne možemo isključiti mogućnost da je to ona”, rekla je portparolka policije Ana Geranson.

U jezeru u švedskom Grästorpu danas je pronađeno tijelo žene za koje se sumnja da je u pitanju u pitanju 24-godišnja Amela Kalač.

Podsjetimo, švedska policija već duže od tri sedmice traga za djevojkom porijeklom iz Rožaja čiji je nestanak prijavljen između 13. i 14. februara.

Pomorska policija je prethodno pretražila područje u potrazi za nestalom Amelom.

“Nije identifikovana, ali smo obavijestili rođake ove nestale žene, ne možemo isključiti mogućnost da je to ona”, rekla je portparolka policije Ana Geranson, prenosi portal Expressen.se

Lokalitet je ograđen radi uviđaja.

“Ovo tijelo treba da se pregleda, a identitet i uzrok smrti moraju da se ispitaju i utvrde. Dok se to ne uradi, ne možemo reći mnogo više”, rekla je portparolka policije.

Podsjetimo, nakon Amelinog nestanka uhapšen je muškarac (40) zbog sumnje da ju je kidnapovao.

Lars Johanson, tužilac u slučaju, izjavio je za portal GT da je policijska patrola srela Amelu Kalač neposredno prije nestanka.

“U 01.20 posle pola noći, ona i sada osumnjičeni muškarac zaustavljeni su u saobraćajnoj kontroli nedaleko od Grastorpa”, kazao je on.

Policijska patrola je saslušana u istrazi koja je u toku, ali nije mogla da pruži nikakve odlučne informacije. Policajce ništa nije navodilo na sumnju da se Amela Kalač u atomobilu nalazi pod prijetnjom ili slično.

Kasnije u ponedeljak ujutro prijavljen je njen nestanak.

Prema dosadašnjim informacijama, posljednji telefonski razgovor s porodicom Amela je imala u 01.30 časova. Ona je navodno rekla da je na putu kući, što je umirilo porodicu.

Idi na VRH
error: Content is protected !!